Arany és őssejt: régi és új „csodaszerek” a fiatalitásban?

Az ősi kultúrák gyógyítói már ismerték az arany különleges hatását, a legkülönbözőbb betegségeknél használták, mind belsőleg, mind külsőleg gyógyításra, illetve bőrfiatalításra is.

A tudomány fejlődésével, a tudósoknak egyre inkább lehetőségük nyílt az ősi gyógyászatban alkalmazott anyagokat kombinálni az utóbbi években felfedezett újdonságokkal, melyek közül ígéretesnek tűnnek a növényi őssejtek is. Felhasználásuk mind az orvostudományban, mind a kozmetikában egyre népszerűbb.

A kutatók mai álláspontja szerint a növényi őssejtek pozitív hatással vannak az emberi szervezetre. Hatással lehetnek a bőr védelmére, ám eközben nem avatkoznak bele maguknak az emberi őssejteknek a szerkezetébe és működésébe. Ehelyett kívülről támogatják, és segítik azok működését.

 

Neves kozmetikai kutatócégek bebizonyították, hogy az őssejt növényi formája megállíthatja a bőr öregedését azáltal, hogy annak sejtjeit újratermelődésre serkenti. A növényi őssejtek ellenállnak az öregedésnek, életerővel töltik fel a bőrt, új, egészséges sejtek képződését indítják el.

A növényi őssejtek hatását fokozhatjuk még gyulladáscsökkentő, regeneráló gyógynövényekkel, és az ősi gyógyászat egyik legfontosabb eszközével, az arannyal.

A 24 karátos nanoszemcsés arany katalizátorként felerősíti a vele kombináltan bevitt őssejt kivonatok és gyógynövény-hatóanyagok működését.

 

Intenzíven serkenti az élettani folyamatokat, gyorsítja a hasznos anyagok beépülését, a sejtek újraképződését és regenerálódását. A kínaiak leghíresebb alkimistája Ko Hung (i.e. 361–281) azt hirdette, hogy az oldott aranynak fiatalító, életet meghosszabbító hatása van.

A leghatékonyabb termékek kifejlesztésénél a szakemberek az ősi tudásra támaszkodnak, követik a legfrissebb tudományos kutatási eredményeket, és mindezek alapján, a modern kor igényeinek megfelelően öntik formába a recepteket. Ezen termékek a Kelet és Nyugat összetalálkozásából születnek.(x)

Rácz Éva
természetgyógyász

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk