Itt a tavasz!
Szépüljünk természetesen!

Az idén igen hosszúra nyúlt hideg időszakban a fűtés szárító hatása, a friss levegő és a napfény hiánya megviselte egész testünket, így bőrünket és hajunkat is. Sápadt bőr, kiszáradt, fakó haj – mindez szervezetünk belső állapotát is tükrözi. Ideje tehát szépülnünk!

Kezdjük a tavaszi szépségkúrát bőrünk alapos megtisztításával!

Hámréteg eltávolítása – A kiszáradt, elszarusodott felső hámréteget távolítsuk el arcradír vagy peeling segítségével! A kezelés hatására a bőr felfrissül, megújul.

Keringés fokozása – Javíthatjuk a sápadt, fakó bőr állapotát arcmasszázzsal és gőzöléssel is, melynek hatására a bőr könnyebben megtisztul, vérellátása javul, rugalmasabb, feszesebb lesz. A gőzölést követően alapos arctisztítást is végezhetünk, könnyebben eltávolíthatjuk az esetleges mitesszereket, pattanásokat.

Hidratálás Használjunk napi rendszerességgel bőrtípusunknak megfelelő arclemosó tejet vagy gélt, tonikot és hidratáló krémet. Gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelrő l is!

Arcpakolás Heti egy alkalommal otthon is készíthetünk vitaminos arcpakolást zöldségekből, gyümölcsökből, az azokból készült péppel, melyet mézzel, tojássárgájával és olajokkal is gazdagíthatunk. Készen is vásárolhatunk bőrtípusunknak megfelelő hidratáló, bőrtisztító, méregtelenítő, bőrtápláló maszkot.

Hajpakolás – Regeneráló kúránkat terjesszük ki a hajunkra is! Fokozzuk a fejbőr vérkeringését skalpmasszázzsal, a fejbőr finom végigkopogtatásával, a hajtincsek finom meghuzigálásával, s élvezzük ennek relaxáló, ellazító hatását.

Tegyünk a hajra és a fejbőrre hidratáló, tápláló, vitaminos hajpakolást, melyhez tiszta, növényi olajakat is használunk (olíva, búzacsíra, szezám). Fedjük be kendővel pár órára, majd mossuk le!

Mind bőrünk, mind hajunk ápolásához használjunk természetes anyagokat!

Ne feledjük végül: érzéseink, lelkiállapotunk nyomot hagynak a bőrünkön. Stressz hatására az izmok megfeszülnek, a gondok mély barázdát szántanak arcunkon. Relaxáljunk tehát rendszeresen szépségünk és lelki egyensúlyunk érdekében!

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Share
 
   
Nyomtatóbarát verzió Ismerősnek ajánlom Híreink
Lapszemlére feliratkozás Hasznos linkek Orvost Keresek
Vissza Fel Kezdőlap Rólunk