Keresés
Close this search box.

A Körbler-módszer

//

Erich Körbler felfogása szerint minden élőlény szerves része környezetének, hiszen létezése a környezetével való állandó energia- és információ cserén alapul. Az energiacsere folyamata egyénenként más és más, ugyanis minden egyén bioenergia-mezője őrzi mind az öröklött, mind pedig a jelen élet összes történésének információját.

Körbler gyógymódjában integrálta a kínai akupunktúra és az európai homeopátia tapasztalatait. A gyógyításban homeopatikus szereket használ (klasszikus homeopátia, Körbler-favirág, Bach virágok, gyógyteák, stb.), valamint geometriai formákat alkalmaz a bioenergia-mező befolyásolására az akupunktúra szabályai szerint, illetve információs vizet is készít ugyancsak a geometriai formák felhasználásával.

Körbler egy olyan eszközt ad a kezünkbe, amellyel a finom és állandó összeköttetéseket hordozó, a szervezet összes működését vezérlő és összehangoló bioenergia-mező minden változása érzékelhetővé válik az emberi idegrendszer és az emberi agy segítségével. A Körbler-módszerrel a szervezet valamennyi állapotát regisztrá1hatjuk, és ennek alapján megváltoztathatjuk. A „bioindikátor” segítségével egy kilences rendszerbe foglalta a bioenergia mezőt – s ezen keresztül a szervezet egészségi állapotát – érő kedvező, kedvezőtlen, illetve igen ártó hatásokat. Körbler gyógymódjában a geometriai formákat a meridiánok végpontjain, illetve kitüntetett pontjain vagy a fájdalmas testrészeken alkalmazza. Ábránkon a körhöz közelebbi jelek a bioindikátor mozgását mutatják a terapeuta kezében, míg a távolabbi jelek a változáshoz szükséges geometriai formát jelölik.

A módszerhez szorosan hozzátartozik a Körbler-féle csakra diagnosztika és terápia, valamint a pszicho-meridián segítségével történő gyógyítás. A holisztikus információs gyógyítás elengedhetetlen, szerves része a klasszikus makrobiotikus táplálkozás, az étkezés személyre szabott összeállításával, valamint a humán terek (lakó- és munkahelyi környezet, egyéb személyes terek) felmérése és optimalizálása.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!