Keresés
Close this search box.

Gyógyító család

„A boldogság olyan, mint egy pillangó. Ha meg akarod fogni, elröppen, Ha csendben vársz, akkor rád száll.”
A kristálytanász könyvek sok érdekes és hasznos információval szolgálnak a szerelemkeltés és megtartás terén, lássunk hát ezek közül néhányat.
Életünk harmadát-negyedét a hálószobában töltjük, itt töltődnek fel energiáink, ehhez pedig fontos a biztonság, a nyugalom és az intim légkör. Míg a nappali, a konyha, a dolgozó és a gyerekszoba aktív, jang rezgésű tér, addig a hálószoba jóval több pihentető, jin energiát igényel.
Ezt a – talán meghökkentő – címet adtam annak a CD-melléklettel ellátott könyvecskémnek, amit a fogyni akarók számára írtam. Őszintén szólva könyvem egy fogadás „mellékterméke"…
„Csak a törvény a tiszta beszéd” írja kedvenc költőm, József Attila. De vajon milyen mélyebb, az emberek többsége számára jobbára még ismeretlen törvényszerűségek érvényesülnek életünk alakulásában? Erről tudhatunk meg kulcsfontosságú információkat egy nagyon különös könyvből, a Hicks-házaspár Új életet kezdhetsz! című, kétkötetes művéből.
Életünkben a stressz teljes kiküszöbölése nemcsak lehetetlen, de nem is lenne kívánatos. A stressz nem mindig valamely káros tényező következménye: hatása kizárólag attól függ, hogy mennyire veszi igénybe szervezetünk alkalmazkodó-képességét, s ez az a terület, ahol fontos, sőt elengedhetetlen teendőink vannak.
Amikor újra és újra olyan asszonyokkal találkozom, akik sorsukat illetően kilátástalansággal, haraggal és panasszal vannak tele, fáradtak, elnyűttek és keserűek, mindig megfogalmazódik bennem a kérdés: csak így lehet? Vagy lehetne talán másképp is?
Előző számunkban a magzat érzékelésének és méhen belüli mozgásának mennyiségi és minőségi fejlődését mutattuk be. Ezúttal a legújabb kutatási eredmények felhasználásával, a külvilág számára láthatatlan és érzékelhetetlen magzati megnyilvánulásokat, érzelmi jelenségeket és kommunikációs kísérleteket ismertetjük, melyekből kiderül, hogy a gyermek nem születése után válik szociális lénnyé, hanem már magzati élete során – komoly igényeket támasztva környezete, szülei felé – eleve akként fejlődik.
Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány kutatómunkája során feltárta, hogy a hiperaktívnak, figyelemzavarosnak nevezett gyermekeknek adott pszichiátriai szerek számos mellékhatást és függőséget okozhatnak. A hiperaktivitás nem betegség, hanem tünet, ezért minden esetben fel kell tárni az okot, és azt kell kezelni.
Párizsban tanító kollégám, Lee Pascoe, az egyik legdinamikusabb ember, akit csak ismerek. Az ausztrál születésű asszony először színész lett, majd agykontrolloktató, s immár nemzetközi hírű hipnózisszakember is. Tégy úgy, mintha…! c. könyve az egyik legizgalmasabb és leghasznosabb mű, amit eddig az elmével kapcsolatban olvastam.
A család a legrégebbi intézmény a Földön. Biztos hátteret nyújt egész életünk során, egyben támaszt jelent életünk nehézségeinek megoldásában vagy elviselésében. A boldog család a biztonság és a bizalom menedéke.
A könyv, amelyet a fenti címmel bocsájtottam útjára a születésről és a szülésről szól. Arról, hogy létezik egy sokkal bensőségesebb, emberibb út, mint a manapság megszokott és általánosan elfogadott módszer.
Érettségi találkozón körkérdést dobtam be: „Mi volt életed eddigi legnagyobb öröme?” Válaszként szinte mindenki a gyerekeiről beszélt.
Legintenzívebb félelmünk a halálfélelem. De vajon indokolt-e? Úgy tűnik, nem. Hipnózisban ugyanis rendkívül furcsa dolog történik velünk: visszaemlékezünk „előző életeinkre”. Az is, aki nem hisz a reinkarnációban.
A sámánok a természet papjai, hírnökei. Nem csupán a természet nyelvét értik, de a gondolatait is képesek közvetíteni, sőt éltető erejét is át tudják adni nekünk. Talán ezért tartották őket egykoron olyan kimondhatatlanul nagy becsben hazájukban és messze földön egyaránt.

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!