Keresés
Close this search box.

Fogyás mobillal és CD-vel

//

Ezt a – talán meghökkentő – címet adtam annak a CD-melléklettel ellátott könyvecskémnek, amit a fogyni akarók számára írtam. Őszintén szólva könyvem egy fogadás „mellékterméke"…

Barátom naponta mérte magát a mérlegen, és apait-anyait bevetett, hogy lefőzzön (már megint egy evéssel kapcsolatos szó…) e nemes versengésben. Néhány dekával ugyan többet fogyott, mint én, de végül is mindketten nyertesnek mondhatjuk magunkat, mert leadtunk kb. 5 kilót. A fogadás kapcsán ástam bele magam a fogyással foglalkozó tudományos szakirodalomba, és utána úgy döntöttem, hogy a megismert törvényszerűségeket megírom egy könyvecskében.

Minden evés után megnő a vércukorszintünk, ami miatt hasnyálmirigyünkből inzulin áramlik a vérünkbe. Egy idő múlva azonban csökkenni kezd a vérünkben lévő inzulin mennyisége, s ekkor megnő a vér növekedésihormon-szintje. Ennek hatására kezd lebontódni a zsírszövetünk (magyarul: a hájunk). Utóbbi folyamat az evés után 4 órával kezdődik el. Ebből tehát az következik, hogy a fogyni szándékozók akkor járnak jól, ha 5 óránként esznek (naponta összesen háromszor), mert a hájuk csak az evés utáni negyedik órát követően kezd lebontódni.

A mobiltelefon elsődleges funkciója a fogyókúrában éppen ezen időtartam jelzése. Mivel ma már csaknem mindenki rendelkezik mobiltelefonnal, s abban ébresztőóra-funkció is található, ha evés végén úgy állítjuk be készülékünket, hogy az 5 óra múlva csörögjön, tudjuk, mikor ehetünk legközelebb.

Az is fontos szabály, hogy egy-egy étkezés maximum egy óráig tarthat, és érdemes minden falatot igen alaposan megrágni. Ha szükséges, ezt az időtartamot is beállíthatjuk mobiltelefonunkon.

És mi a CD szerepe? Testünk működését – „számítógépként” – agyunk és elménk irányítja. Bizonyára hallotta már azt a szót, hogy tudatalatti, melyet a szakemberek jobbára a tudattalan névvel illetnek. Elménk akarattal nem irányítható részét nevezzük így. Nos, a tudatalattinkon múlik, hogy mekkora az étvágyunk, és az is, hogy miként működik az anyagcserénk. Ezért kulcsfontosságú a fogyáshoz, hogy változást hozzunk létre elménk tudatalatti részében.

Hogyan lehet hatni a tudatalattira? Mélyen ellazult állapotban, ébrenlét és alvás határán, elménk rendkívül befolyásolható állapotba kerül. A könyvecske végén található CD abban segít, hogy mélyen ellazulva, képzeletünkkel úgy hassunk tudatalattinkra, hogy valóban lefogyjunk.

A Fogyás mobillal és CD-vel című könyvecském megjelenése után furcsa módon három olyan emberrel is találkoztam az ország különböző pontjain, akik örömmel újságolták, hogy éhezés nélkül adtak le 20-30 kg közti fölösleges súlyt az általunk régebben kiadott Testkontroll című könyvben leírt tanácsok alapján. A fogyni vágyóknak ezért elsősorban azt javaslom, hogy olvassák el a Testkontroll című könyvet, vezessék be életükbe az ott ajánlottakat, és hallgassák mellette rendszeresen a Fogyás mobillal és CD-vel című könyvecskében található CD-t.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!