Keresés
Close this search box.

Asztrológia

Talán még nem késő, hogy évi első lapszámunkban átnyújtsak egy előrejelzés-csokrot a 2007-es évre. A Szaturnusz és a Neptunusz szembenállása a tavalyihoz hasonlóan ez évben sem ígér túl sok jót. Hasonló bolygóállás volt akkor is, amikor 1944-45. telén harcok dúltak Magyarországon, s mikor 79-80. táján begyűrűzött hozzánk az olajválság.
Amennyire fárasztó lehet egy nőnek megélni a havonta jelentkező menstruációt, legalább ugyanilyen nehéz szembesülni azzal, amikor az elmarad, amikor női szerepe háttérbe kerül, mert fizikai szintű anyai feladatait már ellátta, s a továbbiakban a spiritualitás, önmaga megtalálása és megvalósítása kerül előtérbe.
Napjainkban a stressz szóval fejezzük ki a külső agresszív ingerek (zaj, fenyegetettség), illetve a kényelmetlen lelki állapotok kiváltotta - többé-kevésbé rendszeres - feszültséget, szorongást vagy kedvetlenséget. Talán meglepő, de szervezetünk ugyancsak stresszként éli meg a váratlan nagy örömöt is.
Az emésztés asztrológiai elemtan szempontjából a Föld elemmel hozható kapcsolatba. A Föld ősminősége a hideg és a száraz. A Föld szimbolizálja bennünk mindazt, ami szilárd, ami létünk alapja.
Komoly klinikai kutatások támasztják alá, hogy egy nő csak akkor fogan, ha a Nap és a Hold távolsága az égen ívmásodpercnyi pontossággal megegyezik a születéskori Nap és Hold távolságával. Ez egy hónapban összesen egyszer fordul elő, mindössze 4 óra hosszáig.
Több mint három évtizede foglalkozom asztrológiával, elsősorban annak egészségügyi és természetgyógyászati hagyományaival. Az elkövetkező hónapokban szeretném megosztani tudásomat minden Kedves Olvasómmal!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!