Keresés
Close this search box.

Ásványtan

A vas néhány baktérium kivételével minden élő szervezet számára alapvető fontosságú elem. A WHO adatai alapján a vashiány a leggyakoribb tápanyaghiány világszerte. A főként nők és a 6 hónap és 3 év közötti gyermekek csoportjában megfigyelhető jelenség a lakosság mintegy 80%-át érinti.
Az achát a legrégebben ismert ásványok közé tartozik. Egy olyan kvarcváltozat, melyben a kalcedon és az opál sávokba rendeződött. A szabálytalan kenyér, krumpli vagy diónyi achátok akkor mutatják meg igazi jellegzetességüket, ha gyémánttárcsával felvágják őket.
A réz az emberiség által legrégebben ismert fémek egyike. Latin nevét (cuprum) Ciprus szigetéről kapta, mely az ókorban a rézérc elsődleges lelőhelye volt.
Magyarország területe 92 ezer négyzetkilométer. Döbbenetes, hogy az országok területének értékét az emberek még napjainkban is a felülettel mérik. A Föld sugarának hossza 6370 km. Gyakorlatilag a 92 ezer négyzetkilométerhez tartozó földszelet - mint a dinnyéből a lék - a rajta élő embereké, tehát a miénk.
Az ametiszt a természet egyik látványos csodája. Befelé forduló kristályainak rezgése összeadódik, így az erre érzékenyek különleges erőteret tapasztalhatnak benne.
A turmalinnak már az ókori emberek is különleges értéket tulajdonítottak. A XVII. században pedig a bölcsesség szimbólumának tekintették. Az arab hagyomány szerint a turmalin a nap köve, ami erősíti a testet, és megóvja a lelket a félelmektől.
Manapság környezetünk kétszázszor több ingert tartogat számunkra, mint a '70-es, '80-as években. Ehhez képest az éltető energia, és a szervezetünk „életben tartását” szolgáló egészséges, nyers, élő táplálékok bevitele a töredékére csökkent.
A földi élet mintegy 3-3,5 milliárd éves fejlődésének végén alakult ki a legkomplexebb, legbonyolultabb egység, az emberi agy. A stressz, az agy vezényelte emberi rendszer sajátos megbetegedése.
A szív – fizikai szinten – a vérkeringés motorja, más megközelítésben pedig lényege a „lélek keringése”, tehát a szív egyben a szeretet otthona. Bármelyik funkciója sérül vagy gyengül, a test lassú sorvadásba kezd. A szív egészsége óhatatlanul megbomlik, ha nincs bennünk őszinte, tiszta szeretet, melynek nincsen oka, nincs évszaka, nem születik, s nem hal meg.
A fürdőzés egyidős az emberi civilizációval. Kutatások szerint az ókor melegövi, folyam menti birodalmaiból indult világhódító útjára.
Minden kristály a rá speciálisan jellemző erőtérrel és hatással rendelkezik. A kisugárzott energiamező az ásvány méretétől és alakjától is függ. Az általánosan jellemző váltószám: 1gramm/1cm.
Ásványokat bemutató sorozatunk bevezetéseként ismerkedjünk meg a „gyökerekkel”, azzal az évmilliárdok óta tartó folyamattal, melynek későbbi eredményeként az emberi élet a növényi, állati majd az ősemberi formákon keresztül eljutott a mai állapotokig.
Kedves Olvasó! Ne csak a lakását takarítsa rendszeresen, évente legalább egyszer kerítsen sort szervezete megtisztítására is. A folyamat gondolati szinten indul, s azt is el kell döntenie, hogy melyik méregtelenítő módszert választja a sok közül.

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!