Keresés
Close this search box.

Ásványok a stressz ellen

//

A földi élet mintegy 3-3,5 milliárd éves fejlődésének végén alakult ki a legkomplexebb, legbonyolultabb egység, az emberi agy. A stressz, az agy vezényelte emberi rendszer sajátos megbetegedése.

Ásványok a stressz ellen

A stressz kifejezett következménye annak a folyamatnak, amely a Föld nagy folyói (Jangce, Indus, Gangesz, Nílus, Tigris és Eufrátesz) környezetében valaha elindult. A Föld éghajlat-változásai – elsősorban fokozott sivatagosodása – következtében itt zsúfolódott össze először a korábban 20-50 fős hordákban, távol a folyóktól kóborló emberiség. Követte a szárazság elől menekülő, ivóvíz után kutató állatokat a folyókhoz, ahol több tízezres embercsoportokat alkotott a folyam menti birodalmakban. A „ha meglátod és mozog, öld meg” elvet szükségszerűen felváltotta az egymás mellett élés, az emberi társadalom működésének, működtetésének elve.

A sok ember együttléte, vélemény-különbsége feszültségeket teremtett, melyek napjainkig is tartanak. A stressz első lépésben az élelemszerzés, második lépésben a harc, harmadik lépésben az életért való küzdelem szükségszerű, idegrendszerünkben megfogalmazódó következménye. Az ember e téren csak annyiban különbözik az állatvilágtól, hogy uralkodni próbál állatias ösztönein. Ez alakítja ki az agykéreg irányítása alatt lévő idegrendszer és a vegetatív idegrendszer feszültségeit, így a stresszt is.

Napjainkban a stressz okaként a fentieken kívül a ki nem számítható holnapot és a szervezeti, közérzeti, működési hiányérzeteket jelölhetjük meg. Nem véletlen, hogy ez a működészavar a heves indulati kitörésektől a búskomorságig, a depresszióig általánosan jelen van napjainkban. Tudjuk ugyanakkor, hogy az emberi szervezet zavartalan, harmonikus működéséhez mintegy 28 kémiai elemre van szükség. Ezek a tudomány jelenlegi állása szerint a következők:

A Liebig-féle minimumtörvény szerint, ha bármelyik ezek közül hiányzik, vagy nincs a kívánt mennyiségben, a többi elem felvétele, beépítése is zavart szenved. Gondoljuk csak el, hogy ha egy lakóház megépítéséhez 3000 tégla és 4000 cserép kell, hiába van téglából 50000 darab, a cserépből meg csak 40, a ház nem fog felépülni.

Legismertebb ilyen speciális, természetes ásványkeverék a szájüreg és a fogak ápolásához a Dentomin fogpor és szájüreg-öblítő készítmények. A fogporból az ember a saját nyálával alakítja ki a „fogkrémet.” Ennél személyre szabottabb fogtisztító szer nem ismeretes. Saját baktériumflóránk ősidők óta megszokta már a földkéreg ásványait, míg a patogén baktériumflóra nem, a fogpor gátolja annak szaporodását.

A Neurosan, mint nyomritkaelem-tartalmú ásványi katalizátoros, természetes ásványkeverék az emésztőrendszeren keresztül biztosítja a folyamatos, kiegyensúlyozott nyomelem-ellátást.

Az állattenyésztésben már 25 éve, havi több ezer tonnás felhasználással biztosítják a különféle állatfajok stressztől való mentesítését, megszűntetve a „kannibalizmust” és elősegítve a fajlagos súlygyarapodást. Humán felhasználásban a hízni, erősödni akaróknak étkezés után, a fogyókúrázóknak pedig étkezés előtt javasolt a Neurosan bevétele.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!