Keresés
Close this search box.

Az ametiszt

//

Az ametiszt a természet egyik látványos csodája. Befelé forduló kristályainak rezgése összeadódik, így az erre érzékenyek különleges erőteret tapasztalhatnak benne.

Már az ókortól amulettként viselték, ittasság elleni védelmet tulajdonítottak neki. Alkalmas arra, hogy már meglévő marok-köveinket újra feltöltse. Nem véletlenül szerencsekő, függetlenül attól, hogy a Halak jegyűek fő köve, – mint az egyik legnépszerűbb nemes követ – más jegyek szülöttei is szívesen használják medál, fülbevaló, nyaklánc, karkötő, marokkő vagy akár nyers ásvány formájában.

A korona csakra legfontosabb köve. Kedvező hatással lehet az agyi ingerület-átvitelre, ezzel javíthatja az emlékező-képességet és az érzelmi kiegyensúlyozottságot. A nemeskő-gyógyászok a lelki és testi fájdalmak szinte minden fajtájának oldására használják.
Alvás közben indukálja a testen kívüli élmények megtapasztalását, felébredve pedig segíti, hogy jobban emlékezzünk álmainkra. Hétköznapi életünket is kiegyensúlyozottá teheti, csökkentheti a félelmet, az aggódást, enyhítheti a bánatot, a haragot. A szeretet és a harmónia rezgéseit közvetíti.

Karácsonyra szerencsekő fácska

Mándoki László
geológus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!