Keresés
Close this search box.

Gyógyító ásványok 1.

//

Ásványokat bemutató sorozatunk bevezetéseként ismerkedjünk meg a „gyökerekkel”, azzal az évmilliárdok óta tartó folyamattal, melynek későbbi eredményeként az emberi élet a növényi, állati majd az ősemberi formákon keresztül eljutott a mai állapotokig.

Gyógyító ásványok 1.

A földi élet évmilliárdokkal ezelőtt a Föld akkori külső geoszférájában – atmoszféra (légkör), hidroszféra (vízkör), pedoszféra (talaj- és iszapöv), litoszféra (kőzetöv) – jelent meg. A Föld felszínén a nyomás, a hőmérséklet és az egyes elemek koncentrációja mintegy 3 milliárd év óta folyamatosan változik. Tágul a Föld, mint ahogy körülöttünk tágul a világmindenség is.

A tágulásnak jól követhető, mérhető megjelenési formái vannak. A csillagokról érkező fény hullámhossza például, mérhetően hosszabbodik, mint ahogy a távolodó vonat füttye is mélyebb hangzású lesz. A galaxis, amelyhez Naprendszerünk tartozik, kinyíló csavarodott alakú halmaz, a Nap pedig, mint a Naprendszer központja (egyre nagyobb átmérőjű) O, B, A, F, G, K, M állapotokon ment és megy még át – jelenleg a G állapotban van.

A Mars és a Hold már annyira kitágult, hogy nem tudja ott tartani a könnyű elemeket, az életet a felszínén. A Vénusz pedig épp most van olyan állapotban, amilyenben a Föld egy milliárd éve lehetett.

Földünk tágulása miatt egyre kevésbé fogja tudni itt tartani a légkör és a vízkör laza, kapcsolható elemeit. Korábban viszont a Föld felszínén a jelenlegi életformák nem is létezhettek volna a hatalmas nyomás és a magas hőmérséklet miatt. Ha meg akarjuk őrizni a robbanásszerűen szaporodó emberi népesség (már 6,8 milliárdan vagyunk) egyedeit és összességét, akkor tudomásul kell vennünk, hogy maga az emberi agy is ennek a tágulási folyamatnak a következménye.

A Föld felszínén végbement biológiai folyamatok csúcseredménye ma az emberi agy. A Föld fent említett szférái közül az emberi agynak, az emberi szervezetnek mind a négyre szüksége van. A folyamat években mérve legalább 100 millió éves nagyságrendű. Ilyen alapokon válogattuk ki a földkéreg és a talaj anyagaiból azokat az ásványokat, amelyek a megváltozott körülmények között nem rontják, hanem javítják az ember egészségét. Ezeket nevezzük Gyógyító Ásványoknak. A későbbiekben a fenti elvi, tudományos alapokon mintegy 100-150 féle ilyen, már forgalomban lévő természetes ásványi terméket fogunk bemutatni a lap hasábjain – megjelölve azok összetételét, hatásmechanizmusát és hozzáférhetőségét immár nemcsak Magyarországon, de bővült hazánkban, Európában is.

Ásványok reumatikus és ízületi panaszokra

Még 1984-ből származik az a felismerésünk, hogy 3-3,5 milliárd évvel ezelőtt, az élő anyag földi keletkezésében alapvető szerepet játszó ásványi anyagok (zeolitok, agyagásványok, vulkáni üvegek, alumínium szilikátok) fékezhetik az öregedés folyamatát.

A felismerést követő kutató, fejlesztő munkánk eredményeként napjainkban már több mint 100-féle célorientált ásványi készítmény szolgálja az emberi, állati és növényi szervezetek életfolyamatainak optimális szinten tartását. Munkánk legújabb eredményeként reumatikus, ízületi és dermatológiai panaszok enyhítésére, rándulások, ütések, ficamok, ödémák, hematomák, véraláfutások, káros lerakódások felszívatására és pikkelysömör, ekcéma kezelésére fejlesztettük ki a sós, gyógynövényes, zeolitos iszappakolást, illetve annak gyakorlati kiviteli formáját a PSQ ásványi iszappakolást, párakötést.

A PSQ ásványi párakötés egyrészt 13 millió éves ősi hévforrás iszapból, másrészt 20-30 millió éves őstengeri sólérakódások anyagából, harmadrészt pedig recens, nyomelem-tartalmú gyógynövények kivonataiból áll. Az ősiszap ásványi ioncserével és nyomelem-bevitellel, a tengi só ozmotikus kiszívással, a gyógynövénykivonatok pedig kedvező dermatológiai és szintén ozmotikus hatással segítik a salakanyagok kiszívatását, és az általuk okozott biológiai zavarok csökkentését. Hatóanyagai közül a szalicilin a fájdalom-csillapításnál, az acidum tannicum a gyulladáscsökkentésnél, a terebintina pedig a reumás fájdalom-csökkentésnél játszik fontos szerepet.

A PSQ ásványi párakötést kezelés előtt felmelegítjük (pl. fűtőtesten), az iszappakolás felületére helyezett vékony fóliát eltávolítjuk, a párakötést a kezelendő felületre, ízületre helyezzük, majd a ragasztócsíkkal rögzítjük. 2-6 órás kezelés után az iszap felületére visszatesszük a fóliát. A pakolást 5-6 alkalommal használhatjuk. Újabb kezelés előtt az iszap felületét nedvesítsük meg. Az első kezelés előtt végezzünk allergia-próbát bal csuklónk belső felületén (5 perc után bőrpír nem maradhat).

Az ízületi mozgáskészség javítására, a vérkeringés fokozására, rándulás, ficam, bokaduzzanat és egyéb ízületi panaszok házi kezelésére fejlesztettük ki a Rheumin – sós, gyógynövényes ásványi iszappakolást. (Csak ép bőrfelületre alkalmazható!)

A Rheumin alapanyagát szintén ősi, hidrotermális vulkáni iszap adja. Érdekes tudnunk, hogy 12 millió évvel ezelőtt a Tokaji-hegység délnyugati részén a mai Új-Zélandhoz vagy az Indonéz szigetvilághoz hasonló földtani viszonyok uralkodtak. Vulkáni kúpok szórtak, ömlesztettek hamut, iszapot, lávát lejtőikre és a környező sekély tengeröblök, hévforrásos tavak vizébe. A görög filozófia szerint a négy őselem – a tűz (vulkánok), a víz (sekély tengeröblök, tórendszer) a levegő (vulkáni gázok) és a föld (vulkáni láva, tufa) találkozott itt.

A találkozás – bár miniatűr formában – szinte az élet keletkezését másolta. Ha ős élő anyag nem is, de olyan ásványok jöttek létre, melyek nemcsak az élet keletkezésénél, de fenntartásánál is lényeges szerepet kapnak. Szerkezetükhöz mobilisan, kioldhatóan kötődnek a földkéreg 15-25 m-es mélységéből a vulkáni lift által felszínre hozott bio-nyomelemek. Ezeknek az elemeknek és ásványoknak a hatásait kutatja több mint 10 éve a Gyógyító Ásványok Geoproduct Társaság. Az élő szervezetre gyakorolt kedvező ásványi hatásokat a kárpáti őstenger sós lerakódásaival, és a vulkáni vidék sajátos növényzetéből nyert különleges kivonatokkal egészítettük ki. Az itt élő egyes növények ugyanis eleve koncentrálják a kőzetekből, ásványokból a talajba mobilizált bio-nyomelemeket (a szőlővessző 6méter hosszúra nő, a Tokaji bor aromája pedig magáért beszél).

A Rheumin pakolást először 2-3 mm vastagságban kenjük fel a kezelendő testfelületre, majd 2-3 percig masszírozó mozdulatokkal bedörzsöljük. Ezután 1-2mm vastagon ismételten bekenjük, majd befedjük egy vékony fóliával, és száraz dunsztkötést helyezünk rá. Célszerű este, lefekvés előtt felrakni, mivel hatóideje 6-8 óra. A bőrfelületre felvitt iszapréteg nagy töménységű bevonatot képez, amely megindítja a szöveti és a sejtközötti állományban felhalmozódott mikroszkopikus lerakódások (pl. húgysav, tejsav) kioldódását, de mobilizálódnak az egyéb salakanyagok is. Az ásványos komponenseknek köszönhetően a pakolás csökkenti a bakteriális fertőzések lehetőségét is. A pakolás szükség szerint naponta is ismételhető.

A Föld ásványi anyagait kutató, kitermelő bányászok köszönése: „Jó szerencsét!”

E szavakkal kívánok én is a Kedves Olvasóknak és több, mint 6 milliárd embertársunknak egészséges földi életet, melyhez természetes ásványi anyagaink is hozzájárulhatnak.

Jó szerencsét!

Gyógyító Ásványok
Geoproduct Kft.
3909 Mád, Bartók Béla u. 7-9.
Tel./Fax: 06-47-348-537 vagy 06-47-348-288
Termékeink kaphatók a Gyógyszertárakban
és gyógynövény boltokban.
Megrendelésre csomagküldő szolgálatunk
egy darabot is házhoz szállít.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!