Keresés
Close this search box.

Turmalin drágakő egyedi erővel

//

A turmalinnak már az ókori emberek is különleges értéket tulajdonítottak. A XVII. században pedig a bölcsesség szimbólumának tekintették. Az arab hagyomány szerint a turmalin a nap köve, ami erősíti a testet, és megóvja a lelket a félelmektől.

Elem-tan: a szerves germánium

A germánium kémiai elemet egy német vegyész fedezte fel és izolálta ergyroditból 1886-ban.

A szénnel és szilíciummal egy kémiai csoportba tartozik. Az egyik legritkább és legdrágább nyomelem, melyet a gyógyászat területén elsősorban Japánban használnak.

Klinikai kutatások számos területen mutatták ki a szerves germánium egészségre kifejtett pozitív hatását.

Immunrendszer-erősítés: fokozza az interferon-termelést, aktiválja a macrophagokat, a természetes ölősejteket, ennek a vírusfertőzések, a daganatos megbetegedések és az ízületi gyulladások kezelése területén számos pozitív eredményt tulajdonítanak.

Antimutagén hatás: eddig ismeretlen hatásmechanizmussal véd a kémiai anyagok és a radioakítv sugárzás mutagén (mutációt, áttételesen rákot okozó) hatásával szemben.

Fájdalomcsillapítás: ezt a hatását részben a morfin receptorok ingerlése, részben a morfin-szerű molekulák lebontásának gátlása révén fejtheti ki.

Antioxidáns hatás: általánosságban az egészségmegőrzés szempontjából fontos kiemelkedő antioxidáns tulajdonsága, mely a keringési rendszer és a központi idegrendszer optimális működéséhez járul hozzá.

Hangulatjavító: ismert, hogy fokozza a szerotonin termelődését, így kedélyjavító hatással is rendelkezik.

Ezoterikus körökben a szerves germánium erejét és pozitív energiáját gyakran használják lelki és spirituális fejlődéshez.

A Chi-PadsR többek között turmalint és tiszta szerves germániumot tartalmaz por formájában.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!