Keresés
Close this search box.

Feng Shui szerelem

//

Életünk harmadát-negyedét a hálószobában töltjük, itt töltődnek fel energiáink, ehhez pedig fontos a biztonság, a nyugalom és az intim légkör. Míg a nappali, a konyha, a dolgozó és a gyerekszoba aktív, jang rezgésű tér, addig a hálószoba jóval több pihentető, jin energiát igényel.

A hálószoba legjobb helye a bejárattól lehetőleg átlósan eső, legtávolabbi sarok. A legrosszabb a bejárati ajtóval szembeni fekvés, illetve a garázs felett elhelyezkedő hálószoba.

Ha a fürdőszoba, vagy a WC közvetlenül ide nyílik, ajtaja alvás közben mindig legyen csukva. Harmonikus párkapcsolathoz leginkább olyan szoba felel meg, melynek oldalai egyenlőek, és nem hiányoznak belőle szektorok.

A párkapcsolat harmóniáját különféle színek alkalmazásával is segíthetjük. A zöld erős nyugtató, stressz-oldó hatású; a kék is pihentető, bár kissé hűvösebb; a sárga stimulálja az agyat, de nyugtalanságot is okozhat; az őszibarack színű falak és bútorok erősítik a párkapcsolatot. A vörös minden árnyalata – a rózsaszínt és a lazacszínt is beleértve – fokozza a szerelmet, táplálja a szenvedélyt, ám a túl sok vörös a kelleténél több jang energiát visz a térbe.

Kiemelt szerepe van az ágynak, legyen hát jó stabil, erős fejvéggel, ez a hosszú, kiegyensúlyozott kapcsolat egyik záloga. Tegye az ajtótól minél messzebb, soha ne nyíljon rá közvetlenül az ajtó. Ne aludjon fejjel egy nyitott ablak felé fordulva, mert így energiát veszíthet. Nem ideális a földre tett matracon aludni, mert így kevésbé cirkulál a csí. Az ágy alatt legyen tisztaság, s bár praktikus, mégse tároljon ott semmit, mert energetikailag zavarhatja alvását, és kevésbé tud feltöltődni jin energiával. Kétszer is gondolkodja meg, milyen matracon alszik! Újonnan vette? Esetleg használtan, s azt sem tudja, kié volt? Meghalt rajta valaki? Vagy talán az elhagyott szerelméé volt? A matracok képesek felszívni bármilyen csí-t, ezért évente többször, néhány órára ki kell tenni őket a napra.

Soha ne aludjon nehéz könyvekkel és régi folyóiratokkal megrakott polc alatt, sem olyan falfülkében, ahol régi holmikkal teli tároló szekrény van a feje felett. Ágya felett ne legyen mennyezeti lámpa, látható gerenda, ventilátor vagy tetőablak, ami zavarhatja nyugodt alvását. A gerendát fesse a mennyezettel azonos színűre, vagy takarja állmennyezettel, de egy baldachinos ágy is szóba jöhet.

A hálószobában elhelyezett tükrök a feng shui rémálmai, különösen, ha az ágyban fekve is látja benne magát. Ugyancsak tartsa távol ágyától a tv-t, rádiót, digitális ébresztőórát, számítógépet, mobil telefont, hordozható telefon töltőegységet. Kerekítsen le minden sarkot, vagy lágyítsa azokat bő drapériával, hogy az ágyban fekve ne zavarja pihenését a szekrény, komód, vagy kandalló sarkából kiinduló, vágó élként önre szegeződő káros csí. Kellemes, meleg légkört teremthetünk a megvilágítással, egy-egy romantikus hangulatú gyertya fényével is.

A párkapcsolati viszonyokat tükrözi a hálószoba dél-nyugati sarka, ne tartsuk tehát ott a szennyes-kosarat, tegyünk oda inkább valamilyen boldogságot szimbolizáló tárgyat, vagy a falra egy kellemes emléket idéző képet. Az ággyal szemközti falon lévő fénykép, poszter, vagy festmény legyen pozitív energiát, harmóniát, békességet sugárzó.

Fentiek lépésről-lépésre történő megvalósításával, bizton számíthatunk szerelmi életünk kedvező változására, partnerünkkel a harmónia elmélyülésére, vagy épp egy régóta várt szerelem beköszöntésére.

Dr. Szemereyné Nagy Melinda

A témáról részletesen olvashat a Feng Shui Magazinban,
amely kapható az újságárusoknál, vagy megrendelhető
a 385-06-01 telefonszámon.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!