Keresés
Close this search box.

„Élettörvények”

//

„Csak a törvény a tiszta beszéd” írja kedvenc költőm, József Attila. De vajon milyen mélyebb, az emberek többsége számára jobbára még ismeretlen törvényszerűségek érvényesülnek életünk alakulásában? Erről tudhatunk meg kulcsfontosságú információkat egy nagyon különös könyvből, a Hicks-házaspár Új életet kezdhetsz! című, kétkötetes művéből.

„Élettörvények”

Miért különös a mű? Mert a benne szereplő gondolatokat állítólag a túlvilágról diktálták, érett lelkek…

Nekem eleve gyanúsak az ilyen, úgymond „odaátról diktált” könyvek, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az Új életet kezdhetsz!-ben valóban működő, gyakorlatias tanácsok sorakoznak céljaink eléréséhez. Lássunk példaként egy törvényt, s az abból fakadó két praktikus tanácsot!

A legizgalmasabb szerintem a „vonzás törvénye”. Amire sokat gondolunk, azt tudattalanul bevonzzuk életünkbe. Megjegyzem, ezt valamennyire már a kvantumfizika is alátámasztja!

A Mi a csudát tudunk a világról? című, itthoni mozikban is játszott (DVD-n kapható), világhírű filmben több tudós elmondja, hogy a valóság nem független a gondolatainktól, azokkal valójában folyamatosan alakítjuk „szövődő” realitásunkat. Szó szerint így hangzik el a filmben: „Tehát ha mi alakítjuk tudatosan a sorsunkat, ha spirituális szempontból tudatosan elfogadjuk, hogy a gondolatok kihatnak a valóságra és az életünkre – mert a valóság egyenlő az élettel –, akkor a következő megállapodással fogom alakítani a napot: azt mondom, hogy ezt az időt a napom alakítására szánom”, és átitatom vele a kvantummezőt.” (A „napom alakítását” és a „kvantummező átitatását” tanítja az agykontroll nevű stresszkezelő és elmefejlesztő módszer. Bizonyos értelemben az agykontroll nem egyéb, mint alkalmazott kvantumfizika.) Dr. Candace Pert, a Georgetown-i Orvosi Egyetem világhírű professzorasszonya pedig így fogalmaz a filmben: „…arra a következtetésre jutunk, hogy a kultúránk téves paradigmán alapszik, és hogy a gondolat erejét nem értékeljük eléggé.”

Igen, a gondolataink valóságot teremtenek. Csakhogy – a természeti törvények egyetemes jellege miatt – épp úgy teremthetnek kellemetlen, mint kellemes valóságot! S mivel naponta mintegy 60 ezer gondolat fut végig agyunkon, a „valóság-teremtés” folyamatosan zajlik. Igen ám, de legtöbb gondolatunknak nem vagyunk tudatában! Ezért érdemes megfogadni a Hicks-házaspár (tolmácsolta) praktikus tanácsot: minden tevékenység megkezdésekor érdemes egy pillanatot arra szánni, hogy tudatosítsuk magunkban szándékunkat. Például amikor beülünk az autóba (és azonnal bekapcsoljuk a biztonsági övet!), magunkban így szólunk: „Most biztonságban elhajtok anyámhoz.”

Gondolatainkkal tehát folyamatosan eseményeket és embereket vonzunk életünkbe, és hatunk szervezetünk működésére. Ám nem mindegy, hogy gondolatainkat milyen érzések kísérik! Ha például családi házra vágyunk, és gyakran ábrándozunk (gondolunk) arra, hogy milyen jó lesz majd önálló, kertes házban laknunk a kisgyerekeinkkel, akkor elkezdtük bevonzani az ezen cél megvalósulásához szükséges eseményeket, lehetőségeket. Ha azonban ezt követően szép családi házat látva így szólunk magunkban: „Milyen flancos ház! Egy vagyonba kerülhetett! A tulajdonosa bizonyára gazember, hogy ennyi pénze van!”, akkor negatív érzést társítunk célunkhoz, aminek hatására az már távolodni kezd tőlünk! Bölcsebb tehát például a következőt mondani az említett szavak helyett: „De szép ház! Nekem is hamarosan hasonló lakhelyem lesz!”

A könyvek elolvasásához remélhetően kedvet teremtő idézettel zárom rövid írásomat: „Tudjuk, hogy ezen törvények olvasásakor azt hiszed majd, hogy túlzottan leegyszerűsítjük az életet. Ha azonban elkezded alkalmazni őket életed minden helyzetére, s amint azt látod, hogy a téged korábban kínzó, bonyolult ügyek egyszerre csak kitisztulnak; ahogy azt tapasztalod majd, hogy a vágyott dolgok életedben megjelennek; hogy olyan emberek vesznek körül, akik hozzád hasonlóan harmóniát és fejlődést akarnak; s ahogy egyre inkább jókedvet és eredményességet érzel, akkor majd világosan megérted, mit ér, ha ismered és életedben alkalmazod ezeket a törvényeket!”

Sok sikert!
dr. Domján László

Az Új életet kezdhetsz c. könyv I-II. kötete kapható Budapesten a Széna téri Hattyúház (I. ker., Hattyú u. 14.) agykontroll üzletében, ill. utánvéttel megrendelhető a www.agykontroll.hu honlapon vagy telefonon: 06-1/488-0118.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!