Keresés
Close this search box.

Bio C-vitaminos zuhany a fürdőszobában

//

A „bio” szó életet jelent, s életünk – legalábbis számunkra – egyszeri és megismételhetetlen csoda.

Szervezetünk milliárdnyi sejtből, szövetekből, szervekből, szerv-rendszerekből álló holisztikus harmónia, ahol minden parányi részecske önállóan, de meghatározott rendszer szerint végzi feladatát. A részek és az egész állandó oda-vissza kapcsolatban állnak egymással, s ennek eredménye a sejtszintű alapreguláció, mely lehetővé teszi, hogy minden sejtünk korrektül, harmonikusan működjön, ám ha bárhol – akár a legtávolabbi sejtnél is – zavar támad, az visszahat az egész szervezet működésére.

Legnagyobb önálló komplex szervrendszerünk a bőrünk, amely testtömegünk mintegy 15%-át adja. Részt vesz egy sor input és output élettani folyamatban, részét képezi a vegetatív idegrendszernek, a légző rendszernek, a kapilláris keringési rendszernek, a nyirokrendszernek, a hő-regulációs rendszernek, az immunrendszernek és külső-belső elektromágneses rendszerünknek. Összetartja a szöveteket, meghatározza külső megjelenési formánkat, mikrobiológiai táptalajt jelent a velünk élő (humanofil) mikroszervezetek számára, egyben védelmi savköpeny, s végül egy olyan mikro-rendszer, amely szervezetünk anatómiai és élettani folyamatainak miniatűr tükörképe.

Így már érthető, hogy minden, ami bőrünk pillanatnyi vagy hosszú távú állapotát rontja, vagy javítja, az nemcsak a bőrre, hanem közvetve az egész szervezetre jelentős hatást gyakorol.

Ismert, hogy a klóros csapvíz folyamatos használata bőrünket, körmeinket és hajunkat folyamatosan irritálja, s mint ilyen, az egész szervezet normális élettani folyamataira teherként nehezedik. A kiszáradt bőr nem tudja betölteni savköpeny és mikrobiológiai védelmi szerepét, s ez a szervezet számára lényegesen nagyobb immunológiai veszélyt jelent. Az állandó viszkető, kellemetlen érzés a bőrön és a hajas fejbőrön ugyancsak zavarja alap komfort-érzetünket. Ilyen körülmények között ismert mikro-rendszereink: az arc, homlok, orr, fül, kezek, has, hát, lábfej, talp, hajas fejbőr és skalp a normálistól jelentősen eltérő input-output információt közölnek a szervezettel és a külvilággal.

Fentiek együttesen, de külön-külön is jelentős energia (ATP) veszteséget eredményeznek, s ha nincs ennek az energiának, valamilyen pótlólagos forrása, akkor ez egy sor betegség kialakulásához vezethet – az energiahiányos állapot következtében a krónikus fáradság szindrómából kiindulva – hosszabb távon – akár a rosszindulatú elváltozásokig eljutva.

Külön említést érdemel, hogy a hosszantartó, zárt kabinos, forró vizes zuhanyozás során a tisztítatlan – azaz klóros – víz gőzéből felszabaduló klór tartalom a belélegzés során közvetlenül a tüdőbe kerül, s ez ugyancsak nem segíti elő a sejtszintű harmóniát.

A bio-zuhanynál alkalmazott szűrőrendszer, és a hozzáadott biológiailag aktív anyagok lényegileg megváltoztatják e nem kívánatos élettani folyamatokat, így a zuhanyozás, a fürdés valóban a test és lélek megtisztulását, az egész szervezet harmóniájának elősegítését szolgálja.

A külső-belső megtisztulás gyakran csak vágyálom a XXI. században, hiszen a lelki mérgek mellett a környezeti kemikáliák, fizikális mérgek, saját megbomlott anyagcserénk többletterheinek felszaporodása jelentősen meghaladják szervezetünk folyamatos méregtelenítési kapacitását. E mérgező anyagok sokszor olyan mennyiségben vannak jelen, hogy már képtelenek természetes úton eltávozni, így a szervezetben különféle (főként pszicho-immunológiai) helyeken toxikus depókat képeznek. E „raktárak” esetében különféle méregtelenítő módszerekkel, többek között a talpon, a köldöktájékon, illetve a vese körüli zsírpárnákon elhelyezett méregtelenítő és fogyasztó tapaszokkal eredményes detoxikációt és súlycsökkenést érhetünk el.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!