Keresés
Close this search box.

FENG SHUI – A hálószobában

//

Ez évi sorozatunkban szűkebb környezetünket, lakásunk, házunk egyes helyiségeit vesszük szemügyre. A feng shui segítségével szép sorjában átvarázsoljuk őket olyanná, amilyenné álmodtuk, hogy egészséges, sikeres, örömteli életet élhessünk bennük.

FENG SHUI

A hálószobában

Ne feledjük, hogy hálószobánkban töltjük életünk egyharmadát! Nem mindegy tehát, hogy ez a helyiség milyen energetikai háttérrel rendelkezik, mennyire támogatja, vagy éppen fékezi életünk alakulását. Hálószobánk ideális helyét a múlt évben megismert Kua-számunknak megfelelő irány mutatja meg.

A keleti házas csoportba tartozó Kua-számmal (1, 3, 4, 9) rendelkezőnek az É, K, DK, és D jelenti a pozitív irányt, míg a nyugati házas csoportba tartozóknak (2, 6, 7, 8) a Ny, DNY, ÉNY, és ÉK a kedvező égtáj. Nagy lépést tehetünk előre párkapcsolatunk stabilitása vagy – egyedülállóak esetén – egy új párkapcsolat bevonzása terén, ha sikerül hálószobánkat a lakás számunkra pozitív területeinek valamelyikében elhelyezni.

A hálószobában a központi szerep természetesen az ágyé. Állítsuk egy biztonságot jelentő fal elé úgy, hogy fejtetőnk fekvő pozícióban épp a számunkra pozitív irányok valamelyike felé mutasson. Soha ne tegyük az ágyat két ajtó közé, ne nyíljon rá ajtó, lehetőleg ne húzódjon fölötte gerenda. A hálószoba ajtajának is számunkra jó irányba kell nyílnia, mivel csak így kerülhet „pozitív chi” abba a helyiségbe, mely az összes közül a legfontosabb!

A tökéletes energetikai háttér megteremtéséhez a hálószoba megfelelő berendezése is elengedhetetlen szempont. Egy természetes alapanyagokból és meghitt színekből összeválogatott hálószoba bútor, a vele harmonizáló kiegészítőkkel teljessé teheti az egyensúlyt életünk e meghatározó területén.

A víz elhelyezése – akvárium vagy más formában – gyakorta elbizonytalanítja a feng shui terén kevésbé jártas embereket. Amennyiben lehetőség adódik fokozni a hatást víz jelenlétével, tegyük meg bátran, de ne essünk túlzásokba, mert a víz egy nagyon hatékony elem, mindkét irányban tud hatni!

A virágok elhelyezése a hálószobában a másik gyakorta felmerülő probléma. Kérdés, hogy nem válik-e túl intenzívvé a virágok miatt a yang energia jelenléte ott, ahol a pihenés végett éppen a yin energiának kellene érvényesülnie. A vágott virágok már egyik kategóriába sem tartoznak, tehát jelenlétük a hálószoba yin-yang egyensúlyát nem befolyásolják. A cserepes virágok mennyiségét azonban érdemes mérsékelni ebben a helyiségben. A szerelmünktől kapott gyönyörű szárazvirág csokrot viszont nyugodtan tárolhatjuk hálószobánkban, különösen, ha még szép emlék is fűződik hozzá, hiszen érzelmeinken keresztül csak pozitív chit generálhat. Soha ne maradjon azonban az ilyen csokor porosan vagy elhagyatottan! Mindig viseljük gondját, akár csak élő társainak!

Napjainkban sajnos egyre több a csonka család. Sokan csak azért maradnak együtt házastársukkal, mert nincs elég erejük elmenni, de a konfliktusokat megoldani sincs energiájuk. Furcsának tűnhet, de energetikailag legalább olyan fontos a tökéletes hálószoba kialakítása, mint az érzelmi szálak elvarrása.

Kellemes hangulatú zene, esetleg párologtató vagy füstölő elhelyezése a hálószobában szintén fokozhatja a párkapcsolat harmóniáját. A párosával elhelyezett, szerelmet, párkapcsolatot, boldogságot szimbolizáló tárgyak, díszek (pl. delfinek, vadkacsák) jótékony hatását saját magunk is megtapasztalhatjuk.

Dr. Szemereyné Nagy Melinda

E témáról részletesen olvashat a Feng Shui Magazinban,
amely kapható az újságárusoknál,
megrendelhető a 385-0601 telefonszámon.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!