Keresés
Close this search box.

A narancs-(b)őr

//

A narancsbőr (lipodisztrófia) napjainkban a nők 90%-át érintő esztétikai probléma. Leggyakoribb, enyhe formájában nem betegség, ám igen zavaró esztétikai jelenség, így megszüntetése, mérséklése markánsan hozzájárul a jó közérzethez.

A narancs-(b)őr

A narancsbőr kialakulásában fontos szerepet játszanak a női szervezet hormonális változásai (pl. serdülőkor, fogamzásgátló tabletta, terhesség), valamint a női nemre jellemző kötőszöveti struktúra, amelyre a férfiaknál a zsírszövetnek stabil tartást biztosító keresztirányú rostok helyett, könnyen nyújtható rostok jellemzők (esetenként kötőszöveti gyengeséggel társulva).

A modern életforma kedvezőtlen hatásai, a szűk öltözet, valamint a káros környezeti ártalmak egyaránt növelik a zsírszövetbe lerakódó salakanyagok mennyiségét, továbbá az elsődleges, majd később a többi zsírraktárban is a zsírsejtek akár 50-100-szoros megnagyobbodását eredményezhetik, ami nyirokpangást idéz elő. A kötőszövet egyre tömegesebbé válik, degenerált kollagén rostok alakulnak ki, a bőr egyre rugalmatlanabb lesz, ez viszont a nyirokáramlás, később pedig a vérkeringés romlásához vezet.

A narancsbőr kezelésének elengedhetetlen része a zsírszövet kóros elfajulásának lépésenkénti megakadályozása, amelyet a Cellulite Pack több támadásponton is megvalósít. CLA tartalma segíti a zsírtömeg (zsírsejtek) méretének csökkenését. Természetes növényi kivonatai gondoskodnak a szöveti nyirokpangás megszüntetéséről, továbbá erősítik a gyenge kötőszövetet és feszesítik a bőrt. A készítmény a vizsgálatok során még a nem túlsúlyos, normál testzsír százalékú egyéneknél is a bőr alatti zsírdepók mérséklődését, a csípő körfogat, illetve a bőrredő vastagság csökkenését, továbbá összességében 2,4 kg testsúlycsökkenést eredményezett, amely jelentősen javította az esztétikai megítélést.

A Magyar Orvosi Wellness és Prevenciós Társaság a Physcience Cellulite Pack termékét az orvosi prevenció és a wellness életforma szempontjából a lipodisztrófia (narancsbőr) tüneteinek enyhítésére kiemelkedő fontosságúnak tartja, minél szélesebb körben történő alkalmazását javasolja.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!