Keresés
Close this search box.

A komplex daganatkezelés kiegészítő terápiái

//

"Eljön az idő, amikor a tudomány nem azért fejlődik majd öles léptekkel, mert a dolgok felfedezésére és mérésére jobbnál jobb eszközöket fejleszt ki, hanem azért, mert néhányan hatalmas spirituális erőket állítanak szolgálatukba, amelyeket napjainkban ritkán veszünk igénybe. Néhány évszázadon belül a spirituális gyógyítás művészete ugrásszerű fejlődésnek fog indulni, és tért hódít az egész világon.” Gustaf Stromberg csillagász „ Az ember, az elme és az univerzum” című könyvéből.

Hazánkban a daganatos betegségek magas aránya az egészségmegőrző szemlélet, saját egészségünkért való felelősség hiányával is magyarázható. Ebben a folyamatban jelentős szerepe van a foglalkozási és a környezeti ártalmaknak, ezen belül a környezetszennyezésnek is. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a felgyorsult világunkban egyre jelentősebb gondot jelentő pszichés ártalmakat, a szorongást és a depressziót sem. Ábránk jelentőségüknek megfelelően mutatja be a daganatot kiváltó okokat.

A lelki tényezők kiemelkedő fontosságának tudatában, a holisztikus szemlélet jegyében nyári lapszámunkban a kezelések során alkalmazható komplementer lehetőségek közül egy kissé könnyedebb témát, egy lágyabb alternatívát, a prána-gyógyítást szeretnénk a teljesség igénye nélkül, néhány gondolattal bemutatni.

A prána-gyógyítás az emberi test általános felépítésén alapul.

Az emberi test alapvetően két részből áll: a látható fizikai testből és az energiatestnek nevezett láthatatlan energiatestből. A prána gyógyítás ősi tudomány, mely az egész fizikai test gyógyítását az életenergia (prána) segítségével éri el. Nevezhetjük telepatikus, vitális, magnetikus, hittel való gyógyításnak is.

A pránának alapvetően három forrása van: szoláris (napból eredő) prána, levegő prána és föld prána. Gyógyítás céljából a prána átadható más embernek. Azok, akik szabad, saját igényüket meghaladó, nagy mennyiségű pránával rendelkező emberek közelében tartózkodnak, hamarosan érzik közérzetük javulását, frissességet, növekvő élénkséget tapasztalnak. A legyengült emberek öntudatlanul is pránát vonnak el energiával telített társaiktól.

A természetben bizonyos fák, például a fenyőfa és más egészséges, hatalmas, öreg fák is nagy mennyiségben bocsátanak ki pránát. Vannak olyan területek, olyan pontok, amelyek energiával telítettebbek, s ha huzamosabb ideig ott tartózkodunk, érezhetjük, amint testünk feltöltődik életenergiával, fáradtságunk tovatűnik, sőt egészségi állapotunk is némileg javulhat.

A prána gyógyítás két alaptörvényen alapul. Az első az öngyógyítás törvénye, mely szerint a szervezet általában bizonyos idő alatt képes meggyógyítani önmagát. A második az életenergia törvénye, vagyis az élet fenntartásához a szervezetnek pránára (életenergiára) van szüksége. A gyógyulás folyamata felgyorsítható azzal, hogy több életenergiát irányítunk a beteg vagy sérült területre a test bármely részén. A prána egyfajta katalizátorként működik, amikor a szervezetben zajló természetes folyamatokat felgyorsítja.

A prána-gyógyítás megtanulható, alapelvei, technikái könyvekből, tanfolyamokon elsajátíthatóak. Tudnunk kell ugyanakkor, hogy a prána-gyógyítás sikerében is igen nagy szerepe van a hitnek, a beteg együttműködő készségének.

Természetesen mindezen gyógymódok – orvosi szempontból – csak az orvosilag és tudományosan igazolt gyógyítás mellett fogadhatóak el, ám sokat hozzátehetnek ahhoz, elősegítve ezzel a komplex terápia sikerét.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!