Keresés
Close this search box.

A ló

//

A lovak szinte a civilizáció kezdete óta segítőtársai az embernek. A ló erős, intelligens, együttműködő állat, e tulajdonságait sokrétűen ki is használtuk a történelem során. Ma már a ló leginkább a sportban, a szabadidő eltöltésében és nem utolsó sorban a gyógyászatban játszik egyre fontosabb szerepet.

A lovaglásnak már önmagában is kiváló pszichológiai és ortopédiai hatása van. Az emberi lélek mélyén él a vágy az állatok közelségére, ez különösen igaz a gyermekekre és az idősebbekre. A lovagló embernek javul az általános közérzete, az étvágya és az önbizalma is, hiszen ez a hatalmas állat arra megy, amerre ő akarja. Ennek hatására nyitottabbá, közlékenyebbé válik, megismeri a kockázatvállalást, a felelősségérzetet, és megtanulja összpontosítani a figyelmét.

A gyógylovaglást, a „hippoterápiát” már a görögök is alkalmazták az ókorban a fogyatékkal élő emberek rehabilitására. A terápiás lovaglás felhasználja többek között a korszerű gyógytorna gyakorlatanyagát, a kineziológia szemléletét, illetve a ló terápiás hatásait. Kiváló módszer már megelőzésre is, különösen tanulási és viselkedési problémák esetén. A lónak és mozgásának kedvező hatását a testtartás korrekciójára, az izomtónus és az izomerő-egyensúly kialakítására, egyensúlyfejlesztésre (agyi érési folyamatok), fizikai tréningre, továbbá a pszichés és szociális fejlődés elősegítésére használják. A ló közelségének pozitív hatása miatt a kezelések nemcsak lovaglásból, hanem a foglalkozások előtti és utáni simogatásból és lóápolásból is állnak.

Gyógylovaglással kapcsolatos info:
www.lovasterapia.hu
szantal.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!