Keresés
Close this search box.

A tengeri rákok

//

A tengeri rákfélék és egyéb mészhéjú állatok kitinpáncéljából egy hialuron savhoz hasonló tulajdonságú, rendkívül értékes és ennek megfelelően igen drága anyagot vonnak ki. A chitosan értékének magyarázata az, hogy tökéletesen szervezetbarát és igen sokrétű jótékony hatást fejt ki egészségünkre.

A chitosan tulajdonképpen acetilizált kitin, egy olyan természetes rostanyag, amely nem külön valamely szervre, hanem egyszerre az egész szervezetre hat. Más cellulóz fajtákhoz hasonlóan beszívja a nedvességet, kitágul és adszorpciós tulajdonságokat nyer. Az enzimek hatására szétbomlik, részlegesen feloldódik, gélszerűvé válik, így a szervezet képes lesz feldolgozni. Könnyen lép kölcsönhatásba a sejtekkel, össze is nő a sejtekkel, hiszen fő összetevője, a gialur sav az emberi szervezet egyik fő komponense, ebből következik, hogy a chitosannak semmilyen káros hatása nincs.

A chitosan befolyásolja a zsíranyagcserét, úgy hat, akár egy zsír-mágnes. Ez a tengeri eredetű hatóanyag blokkolja a zsírt, mivel saját tömege 15-szörösének megfelelő zsírt tud „megfogni”. Egyesül az ételben lévő zsírral és azzal egy emészthetetlen gélt alkot, amely később természetes úton távozik a szervezetből. Természetes úton hatva a zsírfelszívódásra, segít a kalória-bevitel csökkentésében. A test, miután megszabadult az összes felesleges zsírtól (vagyis a túlsúly okától), saját zsírtartalékait kezdi igénybe venni, s ezzel beindítja a fogyási folyamatot.

Irodalmi adatok szerint a chitosan alkalmas a nehézfémsók megkötésére, sőt laboratóriumi körülmények között rádióizotópok megkötésére is használják. A chitosan port világszerte alkalmazzák sérülések, égési sebek gyógyulásának meggyorsítására. Hámosító hatása orvosi körökben is elismert.

A chitosan a legoptimálisabb állapotot hozza létre a szervezet egyensúlyának fenntartásához, ezáltal segíti az élettani funkciókat, melynek kézenfekvő bizonyítéka az általános jó közérzet.

Forrás:
tudatosvasarlo.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!