Keresés
Close this search box.

Kolloidok az egészségért

//

Paracelsus, az orvosi vegytan, a jatrokémia megalapítója több hatékony gyógyszert állított elő fémes ásványokból, többek között aranyból és ezüstből. Gyógyíthatatlannak tartott betegeivel fémsókat szedetett, és módszerével igen nagy sikereket ért el.

KOLLOIDOK az egészségért

Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények, mind az állatok és az ember számára. Már az ókori görögök és rómaiak is hasznosították az ezüst jótékony hatását. Italaik az ezüst edényekben jóval hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek ezüstdollárt tettek a tejbe, így az hosszú ideig nem savanyodott meg.

Későbbi orvosi kutatások fényt derítettek immunrendszerünk és az ezüst szoros kapcsolatára. Dr. Gary Smith szerint az immunrendszer hanyatlása összefüggésbe hozható a test ezüsthiányával. Dr. Robert O. Becker vizsgálatai szerint az ezüst igen hatásos csontregeneráló, törésnél például mintegy felére csökkenti a gyógyulás idejét. Elősegíti a bőr és más finomszövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat.

A Science Digest magazin (1978/03.) közlése szerint a vizsgált kb. 650-féle mikroorganizmus közül az ezüstkolloid kémcsőben kb. 6 percen belül minden kórokozót elpusztít. Az ezüst a baktériumokba, gombákba és parazitákba kerülve gátolja a tiol-enzim működést, így azok elpusztulnak. Az ezüstkolloid fogyasztásának nincs mellékhatása. A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, hiszen legkésőbb a vékonybélben felszívódik.

A jó minőségű ezüstkolloidot laboratóriumi háttérrel, nagyfrekvenciás váltóáramú elektromos berendezésekkel állítják elő. Színe – az ezüstkoncentrációtól függően – élénksárga és sötétbarna között változhat. Zömmel 1-10 nanométer (a milliméter milliomod része!) nagyságú, fémes állapotú ezüstrészecskéket tartalmaz, a házilagosan egyenárammal előállított, nagyrészt (85-90 %-ban) pozitív töltésű ezüstionokat, nem pedig fémrészecskéket tartalmazó, átlátszó vagy halványsárga oldatokkal szemben, melyeknek nemkívánatos mellékhatásai is lehetnek.

Az ősi egyiptomiak már 5000 évvel ezelőtt fogyasztottak aranyat mentális, testi és spirituális tisztítás céljából. Úgy tartották, hogy az arany stimulálja az életerőt, és emeli a rezgésszintet. A kínaiak leghíresebb alkimistája, Ko Hung oldott aranyat tartalmazó fiatalító, életet meghosszabbító életelixírt készített. Legendája később eljutott az arab alkimistákhoz, közvetítésükkel pedig Európába is.

Faraday 1857-ben készített először tiszta, rendkívül stabil aranykolloid oldatot, amelyet az angol Természettudományi Múzeum még ma is őriz. Dr. Robert Koch 1905-ben orvosi Nobel-díjat kapott felfedezéséért, hogy a tbc-t okozó baktérium arany jelenlétében nem életképes. Az USA-ban már 1885 óta alkalmazzák a kolloid aranyat alkoholizmus kezelésére, a későbbiekben pedig koffein- és szénhidrátfüggőség csökkentésére. Felismerték, hogy gyógyítja a szívet és javítja a vérkeringést. Az ízületi gyulladás (reumatoid artritisz) kezelésére 1927 óta folyamatosan használnak aranyat. Dr. Guy E. Abraham és Peter B. Himmel 1997-ben írt tanulmányukban megállapították, hogy a fémes állapotú aranyrészecskéket tartalmazó aranykolloidnak nincsenek mellékhatásai, szemben az aranyvegyületekkel. Későbbi vizsgálataik szerint a kolloid arany javítja az agy teljesítményét: 3-4 héten keresztül napi rendszerességgel fogyasztva akár 20%-kal is növelheti az IQ-t, és javítja a koncentráló képességet, mivel fokozza a testben és az agy felszínén az idegvégződések közötti vezetőképességet. Ezt megerősíti Edgar Cayce véleménye is, hogy az arany segít újjáépíteni az idegrendszert. Cayce leírta, hogy „…megfelelően adagolva az arany és az ezüst csaknem duplájára növelheti az élettartamot.” 2002-ben ausztrál és új-zélandi kutatók arany és ezüst felhasználásával olyan rákellenes gyógyszert fejlesztettek ki, amely állatkísérletekben a rákos sejteket hatékonyan pusztította el anélkül, hogy az egészséges sejteket megtámadta volna.

Forrás:
www.silver-colloids.com
www.purestcolloids.com
www.cancerochallergifonden.se/priset1998.html

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!