Keresés
Close this search box.

Feng Shui a dolgozószobában

//

Amennyiben megválaszthatjuk a dolgozószoba épületen belüli helyét, saját törekvésünk és elvárásunk függvényében helyezhetjük akár a hírnév, akár a karrier vagy a pénz, gazdagság bagua-területére (lásd 2006/1. és 2. számunkban). Ne helyezzük viszont a szobát például egy hosszú folyósó végére, mivel ott az energiák agresszívan érkeznek, mérgező nyílként hatva a szoba energetikai rezgéseire.

Feng Shui a dolgozószobában

A dolgozószoba ajtaja ne nyíljon egy csupasz falra, mivel ezzel egyrészt korlátoznánk saját lehetőségeinket (a fal blokkoló hatást fejt ki munkahelyünk energiáira), másrészt a dekoráció hiánya elsivárosodáshoz és érdektelenséghez vezethet. Munkahelyünk hangulata egyébként is függ a bejárat körül kialakított környezettől.

Irodánk megvilágításhoz használjunk meleg, barátságos fényt! Ügyeljünk azonban arra, hogy a túl erős fény fejfájást, a gyenge viszont álmosságot és levertséget válthat ki.

Megvalósítandó célunkat a szoba uralkodó színeinek, s a benne elhelyezett tárgyak formájának megválasztásával tovább erősíthetjük. Például, ha hírnévre szeretnénk szert tenni, akkor a karcsú, felfelé törő, háromszög, vagy piramis formákat, a vöröses színeket, madarat ábrázoló képeket, kúpos alakú, vagy hosszú, felálló, hegyeslevelű dísznövényeket részesítsük előnyben. Az adott bagua-területhez tartozó elem (pl. hírnév esetében a Tűz, karrier területen a Víz) is hangsúlyt kaphat. A pénz-gazdagság területén a Fém-elemet kerek kis szerencsepénzek, apró kerek levelű növények, virágok képviselhetik, de hatékonyan erősíthetünk akváriummal, csobogóval, vízesést ábrázoló képpel is.

Íróasztalunknál soha ne üljünk háttal a bejáratnak, vagy egy vonalban az ajtóval, mivel így védtelennek érezhetjük magunkat. A chi (energia) „huzatának” ilyen közvetlen áramában ülve idegessé válhatunk, s csökken koncentráló képességünk is. Lehetőleg válasszunk lekerekített sarkú, kellemes színárnyalatú bútorokat. A feng shui szerint ideális íróasztal méret: 152 cm hosszú, 89 cm széles, és 84 cm magas. Ehhez az megfelelő székmagasság: 109 cm. Jobb híján igyekezzünk a megfelelő asztallap-mérethez terítőkkel, kreatív asztali kiegészítőkkel közelíteni.

Amennyiben időnk nagy részét az irodában töltjük, kiemelten fontos, hogy íróasztalunk a számunkra legkedvezőbb irányba nézzen. Ennek Kua-számunk segítségével történő meghatározását sorozatunk korábbi részében mutattam be.

Mindaz, ami belépve először ragadja meg tekintetünket, megmutatja, hogy vállalkozásunk miből meríti energiáját. Érdemes tehát valamilyen kedves festményt, szép növényt, esetleg mindennapi életünk valamilyen pozitív mozzanát megörökítő képet elhelyezni ott az energetikai háttér nyugalma érdekében.

Fontos ismernünk dolgozószobánk erőpontjának helyét is, amely a bejárati ajtótól átlósan a legtávolabbi sarokban helyezkedik el. Amennyiben ez az erőpont nem esik egybe saját kedvező irányunkkal, akkor helyezzünk az erőpontba virágokat, szép természeti tájat ábrázoló festményeket, esetleg csobogót vagy akváriumot, asztalunkat pedig tegyük a Kua-számunk által meghatározott pozitív részre. Középen lévő ajtó esetén két erőpontunk van, a két távolabbi sarokban. Közülük azt válasszuk íróasztalunk számára, ahol a saját kedvező irányunkba nézhetünk.

Irodánkban soha ne legyen rendetlenség, irathalmazok vagy szétdobált dossziék, mivel ezek kaotikus hatása energetikailag zavarja az egész cég vagy vállakozás életét. Munkaterületünkön a harmónia hiánya még ügyfeleinkben is bizalmatlanságot kelthet.

Dr. Szemereyné Nagy Melinda

A témáról részletesen olvashat a Feng Shui Magazinban,
amely kapható az újságárusoknál,
vagy megrendelhető a 385-06-01 telefonszámon.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!