Keresés
Close this search box.

Bőrfiatalítás felsőfokon

//

Sokkal korábban és jóval nagyobb gondot fordítanánk a bőrápolásra, ha tudnánk, hogy bőrünk egy olyan univerzális védőszerv, melynek szerkezete a csecsemőmirigyére (timus) hasonlít. Minden bőrön keresztüli beavatkozás, ápolás tehát igen nagy jelentőségű az immunrendszer erősítése, támogatása, a betegségek elleni küzdelem szempontjából. A mindennapos bőrápolás tehát egyben immunrendszerünk ápolását is jelenti.

Bőrünk állapotának javítására számtalan hagyományos és újdonságnak számító módszert igénybe vehetünk. Új trendnek számít az esztétikai bőrgyógyászatban a táplálék-kiegészítők, nyomelemek és vitaminok használata, illetve nőknél a menopauzát követően a hormonpótlás, ami újabban már férfiaknál is szóba jöhet.

Alapszabályok:

A háromnapos menü

Dr. Perricone szerint a bőr kezelésének egyik alapja az étrend. Több könyvet is írt, elsősorban a fiatalos külső megőrzéséről és a fogyásról. „The Perricone Prescription” (A Perricone-recept) című könyve 2002-ben a The New York Times bestseller-e lett. (www.hazipatika.com)

A mezoterápia ugyancsak egy relatíve új bőrmegújító technika, amelyet dr. Michael Pistor kezdett el Franciaországban, ahol azt jelenleg több mint 15 ezer orvos gyakorolja, míg más országokban, például Magyarországon szinte teljesen ismeretlen. Többek között cellulit és hajhullás kezelésére, valamint az arc és nyak bőrének fiatalítására használják.

A bőr fiatalítására rendszerint hyaluronsavat, vitaminokat és antioxidánsokat adnak. Gyenge kötőszöveti keringésnél értágítókat, gyulladás esetén gyulladáscsökkentőt használnak. Alkalmazhatók még izomlazítók, duzzadáscsökkentők, fehérjebontó enzimek, sók, hormonok és hormonhatást gátló szerek is. A kezelés minden esetben személyre szabott.

Igen gyorsan – 20 perc alatt – elvégezhető kezelés a peeling (hámlasztás, mélytisztítás), ahol növényi eredetű (pl. jojoba, avokádó, ananász, papaya, aloe vera) gyümölcssavak – AHA, azaz alpha-hidroxy-acid – segítségével a bőr felső, elhalt rétegét leoldják, így egy mélyebb rétegből új bőrfelület keletkezik.

Egy másik módszer, a mikroderma-brázió az elöregedett felső hámréteg mechanikus lecsiszolása, melyet bőrápoló, hidratáló kezelés követ: Hatására üde, fiatalos, bársonyos bőr képződik.

A lézer-hámlasztás során elpárologtatják a bőr felső rétegeit, a bőr feszesebbé válik, a hegek nagyrészt eltűnnek, de előfordulhat, hogy a bőr kissé megsötétedik vagy megvilágosodik, ezért a kezelés körültekintést igényel.

(www.informed.hu)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!