Keresés
Close this search box.

„Altató” tippek

//

A pihenés, a nyugodt alvás nem csak szépségünket növeli, hanem döntően befolyásolja másnapi teljesítő-képességünket, koncentrációnkat, s nem utolsó sorban idegállapotunkat.

Jobban tesszük, ha szükség esetén altatók helyett inkább füldugót és teljes sötétséget biztosító szem-maszkot vásárolunk. Kerüljük a lefekvés előtt két órával történő bőséges étkezést! Éhségünket ezekben az órákban legfeljebb egy pohár langyos tejjel csillapítsuk, ami olyan aminosavat tartalmaz, melyről kísérletek bizonyítják, hogy segíti a nyugodt alvást.

Alakítsunk ki rendszeres napi rutint, közel azonos időpontú lefekvéssel, ami nem az éjszakai órákra esik! Délutáni alvás helyett felkelésünk után 8 órával iktatunk be egy 10-15 perces, frissítő hatású pihenőt.

Alvásunk szempontjából is fontos a rendszeres, intenzív testmozgás, melytől nem csak kellemesen elfáradunk, de a bennünk felgyülemlett stressztől is megszabadít. Időzítsük ezt korábbi időpontra, lefekvés előtt három órával már ne ugráljunk, kerüljük a kávé és fekete tea fogyasztását, a dohányzást, s lefekvés előtt egy órával már a szellemi munkát is, hogy elménk is kikapcsolódhasson – inkább relaxáljunk! Szellőztessünk jól ki, hogy friss levegőben, kellemes hőfokon aludhassunk!

Végül még egy hasznos tanács: problémáink akkor sem oldódnak meg, ha álmatlanul rágódunk rajtuk. Sem anyagi, sem érzelmi életünket nem válthatjuk meg az éjszaka folyamán. Másnap frissen, kipihenten könnyebben jön majd a megoldás.

(orvostkeresek.hu)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!