Keresés
Close this search box.

Novembertől márciusig influenza!

//

Az influenzás megbetegedések fő időszaka novembertől márciusig tart. A decemberi, januári és februári hónapok pedig a betegség terjedésének csúcspontját jelentik.

Az influenza súlyosabb formái még kórházi kezelést is szükségessé tehetnek, sőt extrém esetben, különösen gyenge immunrendszerrel rendelkezőknél még halállal is végződhet. Noha a kórt bárki könnyedén elkaphatja, bizonyos rizikó-csoportok esetében – például asztmás és légúti betegségben szenvedők – sokkal gyakoribb a komplikációk és szövődmények fellépése.

Az American Academy of Allergy, Asthma & Immunology (AAAAI) egészségügyi szervezet ajánlása szerint még az első influenzás megbetegedések előtt rendkívül fontos, hogy az asztmás és más krónikus légúti betegségben szenvedők influenza elleni védőoltásban részesüljenek. Esetükben ugyanis az influenza az asztmával megegyező tünetek kialakulását idézheti elő. A betegség igen súlyos szövődményei közé tartozik a tüdőgyulladás is, amely főként idős emberek számára különösen veszélyes.

A védőoltás után a megfelelő védettség kialakulásához még két hét szükséges. Amennyiben valaki már az oltás előtt, vagy a 2 hetes időszak alatt megfertőződik, számára az oltás még nem nyújt megfelelő védelmet, ezért érdemes még idejében felkeresni a háziorvost.

(orvostkeresek.hu)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!