Keresés
Close this search box.

Gyuri bácsi gyógyteái: Férfigondok

//

Férfinak lenni ma egyre nehezebb, hiszen az elvárások a munkahelyen, a családban szinte emberfelettivé nőnek, és ez kihat az egészségre is. A feszültség pedig negatív hatással van a fogamzóképességre.

Már a 30-35 éves korosztálynál is egyre gyakoribb az elégtelen mennyiségű vagy minőségű spermatermelés, amely terméketlenséggel jár. A feszültség oldását a pihenés és ellazulás mellett gyógyteákkal is segíthetjük: ha lefekvés előtt elkortyolgatnak egy csésze orbáncfű teát, jobban fognak aludni, kipihenten ébrednek. Nyugatató hatású a levendula virága és a hegyi rétek füveivel töltött alvópárna. A cickafarkfű teája vértisztitó, vérpezsdítő. Heti 1 csésze elegendő belőle.

Minden férfi retteg az impotenciától. Nekik ajánlom a Férfiak teáját, amelyben pl. szurokfű is található, ami a nemiség működését szabályozó agyi központot serkenti. Különösen cukorbetegeknél gyakori a csökkent potencia-képesség, nekik javaslom a Diabess (Györgytea) gyógyhatású termékem fogyasztását, ami az ilyen jellegű panaszokat is orvosolja. Ezen kívül a zeller levele és nyers gumója ugyancsak nagyban növeli a potenciát.

Idősebb korban jelentkező probléma a prosztata megnagyobbodása, amely gyógynövényekkel könnyen megelőzhető! A kisvirágú füzike teáját minden férfinak innia kellene 35 éves kor után, legalább heti 2 alkalommal. Heti 1-2 csésze csalántea is elengedhetetlen, de ne igyák 6 hétnél tovább egyhuzamban, tartsanak utána 4 hét szünetet. Rágcsáljanak el naponta 5-10 szem pirítatlan tökmagot. Tegyék meg idejében a megelőzéshez szükséges lépéseket, hiszen egy esetleges műtét vizelettartási gondokkal és visszafordíthatatlan impotenciával is járhat!

Fontos, hogy jó minőségű gyógynövényeket vásároljanak, hiszen a megfelelő helyen szedett és gondosan feldolgozott növények hatóanyag-tartalma nagyobb, minősége jobb, tisztasági foka magasabb. Nálunk a Bükkben még az érintetlen természetből, kézzel szedjük a vadon termő növényeket, melyek megtalálhatók a bükkszentkereszti Gyógynövényházban, valamint egyesületi irodánkban (Budapest, Bank u. 6.).

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!