Keresés
Close this search box.

Intim torna az erősebb nemnek

//

Valószínűleg, mi nők szednénk a potencia-növelőket, ha tőlünk függne az aktus lehetősége. Miután ez a „feladat” a férfiakra vár, így ők kényszerülnek rá, méghozzá egyre gyakrabban.

Hiába a fáradtság, a létbizonytalanság, az érzelmi válság, a megfelelési kényszer, a félelem az alulteljesítéstől, a férfiak minden körülmények között stabil potenciát akarnak. Pedig csak akkor van „kint” keménység, ha „bent” stabilitás és elengedettség van. A pénisz amúgy egy megbízható szerkezet, ám egy érzékeny férfira van „rászerelve”. A szexualitásban tudatos és ösztönös részünk egyaránt részt vesz. A potencia nem szabályozható úgy, mint az izomműködés. Önismeretünk teljesedhet ki, ha megismerjük mindkét felünket. Kudarcaink megmutathatják gyenge pontjainkat, megtaníthatnak természetünk elfogadásra. Mindez szükségtelenné teszi a hímvesszőbe adagolt görcsoldót vagy a gyógyszeresen kiváltott lazaságot, a vákuummal gerjesztett „nemi vágyat”.

Amennyiben nincs szervi probléma, úgy az elengedettség képességének fokozásával a potencia stabilabbá válhat. Az intim torna foglalkozás éppen ezért nem csak tornaelemeket tartalmaz, hanem az „intim tünetek” hátterében megbúvó feszültségek feltérképezésével magyarázatot kaphatunk arra, hogy miért alakulhat ki hímivarsejt alultermelés, miért gyullad be a férfiasság „kémiai központja”, a prosztata újra és újra, vagy éppen mitől lesz duzzadtabb. Hogyan függ a tesztoszteron-hormon termelése az öntudattól, azt hogyan befolyásolja a partnerkapcsolat? Mélyebben a tünetek „alá” ásva, felismerhetjük tiltakozásainkat, kiéletlen vágyainkat és – tüneteinken keresztül – tisztábban, őszintébben láthatjuk önmagunkat.

Bár szükség lehet az orvosi segítségre, de tudnunk kell, hogy a problémát mi magunk „termeljük” újra, ezért érdemes a kiváltó okot megszűntetni, változtatni. A funkciózavarok hátterében egyéni problémák rejlenek. Izgalom hatására például irányítatlanul fokozódhatnak egyes testi működések, melyek egyéni érzékenységtől függően gyakori vizeletürítési ingert, hasmenést, szorulást, magas vérnyomást, esetleg heves szívdobogást is kiválthatnak

Lelkünk gondozásán túl testi karbantartásunk az altest területén is szükséges. Arra a kérdésre, hogy kinek van szüksége a záróizmok edzésére, csak azt lehet válaszolni, hogy annak, akinek van. Kié marad edzés nélkül is edzett? A hímvessző, a végbél és a kettő között, tehát a prosztata alatt és a here fölött elhelyezkedő izmok tudatosan működtethetők. Feszességüket csak akkor őrzik meg, ha rendszeresen, legalább heti 3-5 alkalommal, napi néhány perces edzésnek tesszük ki őket. A torna hatására nem csupán a szövetek lesznek feszesebbek, hanem a velük kapcsolatban álló szervek működése is hatékonyabbá válik. Könnyebb lesz a székletürítés, védettebbé válik az érrendszer a végbél és a here környékén, hatékonyabb lesz a sperma kiürülése, a vizelet utolsó cseppjei is könnyebben kigördülnek, emellett erősebbé válik az erekció, s irányíthatóbbá a magömlés. Ez utóbbi a tréning egyik kiemelt témája, ahol a fejlődés során a férfiak képessé válhatnak a magömlés nélküli orgazmusra, de a jól irányított magömlésre mindenképp, ha nincs a háttérben szexológiai kezelést igénylő probléma.

Miután a szexualitásban oda-visszahatások vannak, ezért témáink közé tartozik az örömtelibb női szexualitás elősegítése is.

Hamarosan megjelenik férfiaknak szóló könyvem, mely a hölgyek számára is hasznos információkat tartogat a másik nem könnyebb megértéhez, és közös örömeink elősegítésére.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!