Keresés
Close this search box.

Ocean Milk korall kalcium a XXI. század tápanyaga

//

Az ásványianyag-hiány okai

A „modern”, nagyüzemi mezőgazdálkodás és talajaink erőforrásainak korlátlan kiaknázása azt eredményezte, hogy növényi táplálékainkban az ásványi anyagok és nyomelemek mennyisége az elmúlt évtizedekben drámaian csökkent. Az eredmény: egy krónikus-, degeneratív- és allergiás betegségektől szenvedő társadalom, ahol a betegek száma évről évre töretlenül emelkedik.

Az ideális ásványianyag-forrás nyomában

A leghatásosabb ásványianyag-források után kutatva a tudósok a világ számos pontján megvizsgálták a legegészségesebb és leghosszabb életű népek táplálkozását. Ezek a népek- egy kivételével – mind több ezer méter magas hegységek között laknak, ahol a hegyekből származó víz tölti fel termőföldjeiket a létfontosságú tápanyagokkal és nyomelemekkel – egészséges és ellenálló szervezetet ajándékozva nekik. A hegyekből lezúduló vizet a „Hegyek Tejének” is nevezik, mivel szinte fehér a benne oldott ásványi anyagoktól.

A megoldás már 500 éve ismert?

Az okinawai szigetek a szubtrópusi éghajlati övben találhatók, alapjuk a szétmállott és fosszilizálódott korall. A talajvíz kémiai elemzése kimutatta, hogy a fosszilis korall ásványi anyagai beoldódnak a vízbe, így közvetlenül vagy a növények közvetítésével bejutnak az emberi szervezetbe, és feltöltik azt a szükséges ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Az okinawaiak legendásan hosszú életére és egészségére már a XVI. századi spanyol kereskedők is felfigyeltek, tonnaszámra hozták hajóikon a korallt Európába, ahol az orvosok receptre írták fel a betegeknek. Ennek bizonyítékait a világ legöregebb gyógyszertárában, Madridban találjuk.

Klinikai vizsgálatok megdöbbentő eredményekkel

A japán Egészségügyi Minisztérium felügyelete mellett végzett egyetemi kutatások kimutatták, hogy a korall por fogyasztása gyors javulást eredményez számos, ún. krónikus vagy degeneratív betegség esetén. Néhány hónap alatt visszafordította a csontritkulást, sőt hatásosnak bizonyult magas vérnyomás és koleszterinszint, szívelégtelenség és szívritmuszavarok, valamint 2. típusú cukorbetegség esetén is.

(Forrás: Dr. Ishitani, Higashi Sapporo Hospital)

A japán egyetemi tanulmányok, és az utóbbi években világszerte szerzett tapasztalatok ismeretében jelentette ki Robert Barefoot, napjaink elismert kutatója, a „Kalcium Faktor” c. könyv szerzője*, hogy „a korall kalcium a XXI. század tápanyaga.”

Dr. Lády Szabolcs

* a könyv a VitafreeNet gondozásában (www.vitafree.hu)
magyar nyelven is megjelent – a szerk.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!