Az ásványianyag-hiány okai
A „modern”, nagyüzemi mezőgazdálkodás és talajaink erőforrásainak korlátlan kiaknázása azt eredményezte, hogy növényi táplálékainkban az ásványi anyagok és nyomelemek mennyisége az elmúlt évtizedekben drámaian csökkent. Az eredmény: egy krónikus-, degeneratív- és allergiás betegségektől szenvedő társadalom, ahol a betegek száma évről évre töretlenül emelkedik.
Az ideális ásványianyag-forrás nyomában
A leghatásosabb ásványianyag-források után kutatva a tudósok a világ számos pontján megvizsgálták a legegészségesebb és leghosszabb életű népek táplálkozását. Ezek a népek- egy kivételével – mind több ezer méter magas hegységek között laknak, ahol a hegyekből származó víz tölti fel termőföldjeiket a létfontosságú tápanyagokkal és nyomelemekkel – egészséges és ellenálló szervezetet ajándékozva nekik. A hegyekből lezúduló vizet a „Hegyek Tejének” is nevezik, mivel szinte fehér a benne oldott ásványi anyagoktól.
A megoldás már 500 éve ismert?
Az okinawai szigetek a szubtrópusi éghajlati övben találhatók, alapjuk a szétmállott és fosszilizálódott korall. A talajvíz kémiai elemzése kimutatta, hogy a fosszilis korall ásványi anyagai beoldódnak a vízbe, így közvetlenül vagy a növények közvetítésével bejutnak az emberi szervezetbe, és feltöltik azt a szükséges ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Az okinawaiak legendásan hosszú életére és egészségére már a XVI. századi spanyol kereskedők is felfigyeltek, tonnaszámra hozták hajóikon a korallt Európába, ahol az orvosok receptre írták fel a betegeknek. Ennek bizonyítékait a világ legöregebb gyógyszertárában, Madridban találjuk.
Klinikai vizsgálatok megdöbbentő eredményekkel
A japán Egészségügyi Minisztérium felügyelete mellett végzett egyetemi kutatások kimutatták, hogy a korall por fogyasztása gyors javulást eredményez számos, ún. krónikus vagy degeneratív betegség esetén. Néhány hónap alatt visszafordította a csontritkulást, sőt hatásosnak bizonyult magas vérnyomás és koleszterinszint, szívelégtelenség és szívritmuszavarok, valamint 2. típusú cukorbetegség esetén is.
(Forrás: Dr. Ishitani, Higashi Sapporo Hospital)
A japán egyetemi tanulmányok, és az utóbbi években világszerte szerzett tapasztalatok ismeretében jelentette ki Robert Barefoot, napjaink elismert kutatója, a „Kalcium Faktor” c. könyv szerzője*, hogy „a korall kalcium a XXI. század tápanyaga.”
Dr. Lády Szabolcs
* a könyv a VitafreeNet gondozásában (www.vitafree.hu)
magyar nyelven is megjelent – a szerk.