Keresés
Close this search box.

Mi a számmisztika?

//

A számokról a legtöbb embernek a mennyiség, és nem a minőség jut az eszébe. Hamvas Béla szerint: „A szám az a másra vissza nem vezethető egyszerű elem, amelyben az ember a világ létével közvetlenül kapcsolatba lép. A szám az a kulcs, amellyel a szellemi értelem az anyag minden titkát ki tudja nyitni."

A számot nem az emberi elme alkotta, a szám ugyanolyan erőt képvisel, mint a hang, vagy a szó. Szimbólum, amely összekötő kapocsként működik a szellemi és az anyagi világ között.

A számmisztikát az őskori és ókori népek közül valamennyi ismerte, Kínában és Peruban, Indiában, Egyiptomban és más tájakon egyaránt. Európába Pitha-goras hozta át, tette honossá, és hagyta örökül nekünk két és fél ezer évvel ezelőtt.

A későbbi korokban ez a tudás elveszett, vagy legalábbis feledésbe merült, mert az újkor figyelme inkább az anyag felé fordult.

Manapság a számmisztika – mint minden más analógiás gondolkodást igénylő szimbólumrendszer – a reneszánszát éli.

Elsősorban, mint az önismeret egyik eszköze van jelen, de a személyiség magával hozott tulajdonságai, lehetséges gyenge pontjai, vagy erősségi mellett utal sorsunk minőségére is. Kiolvasható belőle, hogy valaki nyitott, vagy inkább zárkózott személyiség, stabil, avagy bizonytalan, gyakorlatias vagy szellemi ember, továbbá egyes egészségi vonatkozások is.

Kiváló eszköz arra, hogy segítségével megvizsgáljuk például két személy között az összeférhetőséget, a kapcsolatok milyenségét.

Érdekes következtetésekre juthatunk, ha összehasonlítjuk egy család valamennyi tagjának számmisztikai képletét, hiszen abból jól látható, milyen módon kapcsolódnak – netán függnek – egymástól a benne élő személyek.

Többféle numerológiai rendszer létezik, azonban a számok alapminőségét, jelentését kis eltérésekkel hasonlóan értelmezik. A maga rendszerén belül mindegyik működőképes, hiszen hatékonyságukat maga a gyakorlat igazolja.

A számok 1-től 9-ig különféle minőségeket takarnak, más és más rezgéssel rendelkeznek, ennek alapján egyéb szimbólum-rendszerekkel is megfeleltethetők, mint például az asztrológiával, annak bolygóival.

A kiindulási pont a születési dátum: az a pillanat, amikor egy bizonyos minőség – az éppen megszülető ember – belép az anyag világába. A technika egyszerű, bárki megtanulhatja, szükséges még hozzá némi intuíció, és természetesen sok-sok gyakorlat.

Egy születési dátum (év, hó, nap) valamennyi számát összeadva, az így kapott kétjegyű szám jegyeit is összeadva, egyetlen számra redukálva kapjuk meg a sorsszámot, ami az adott személy legjellemzőbb gyakorlási területét, feladatát mutatja meg az életben. Igaz ugyan, hogy nagyon sok ember születik egy napon, mégis, ebben valamennyien hasonlóak. Ha finomítani szeretnénk a számmisztikai képletet, akkor – akárcsak az asztrológiában – a születési óra és perc számai is beírhatók, pótlólag hozzáadhatók. Az így kapott újabb szám támpontot nyújt a sorsszám által meghatározott életfeladat megvalósítási módjához.

A betűknek is van számértékük, minőségük, így a nevünk ugyancsak sokat elárul rólunk. Ez azonban egy változtatható tényező, szemben a születési dátumunkkal. A nevek misztikájára sorozatunk egy későbbi számában térünk vissza.

A számmisztika tehát egy eszköz az ember kezében önmaga, mások és a világ megismerésére. Általa lehetőséget kapunk felismert hiányosságaink pótlására, kitöltésére, felszínre került erősségeink, tehetségünk kihasználására, kinyilvánítására a világ felé, s az egészségünkkel kapcsolatos útmutatások megszívlelésére.

Ez a tudás ma már elérhető minden érdeklődő számára, és komoly segítőeszközt jelenthet életünk nehéz időszakaiban.

Szabics Katalin
asztrológus, természetgyógyász, parapszichológus
T.: 06-30/409-9693

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!