Keresés
Close this search box.

Tavasz, tisztaság, szépség…

//

Normális esetben egy nő akkor a legegészségesebb, ha gyermeket vár. Nem törvényszerű, hogy a várandósság a szépség elvesztését, hajhullást, terhességi csíkokat, pattanásokat hozzon magával. Manapság sajnos ritka a „normális” eset, de ugyanez vonatkozik az újszülöttekre is. Sokan jönnek világra allergiával, pikkelysömörös bőrrel, vagy teljesen elgombásodott szervezettel.

Előzményként minden teherbe esés előtt megtaláljuk a fogamzásgátlók, fájdalomcsillapítók, egyéb gyógyszerek szedését, élvezeti mérgek, kemikáliák fogyasztását, olyan táplálkozási hibákat, melyek jelentősen savasítják a szervezetet. A mikrobiológai egyensúly felborulása miatt viszont elszaporodnak a gombák – és nemcsak a belekben!

A női szervezet termékeny korszakában a ciklus alatt visszatartja a savakat, majd a havi vérzéssel kiválasztja azokat. Gyakran találok pácienseim fejbőrén – a méh és petefészek analóg területén – hajhiányt, méregterhelést. Nőgyógyászati panaszuk ugyan nincs, de régóta nem sikerül teherbe esniük. A műszeres vizsgálat alátámasztja ezen területek penészgomba-terhelését. Fontos tudnunk, hogy a savak méhen keresztüli kiválasztása akkor is folytatódik, ha a nő állapotos lesz. A savas méreganyagok, gombák, gomba toxinok a magzatvízbe ürülve így már élete első pillanatától kísérhetik a kis jövevényt.

A magzat egészsége érdekében alapvető, hogy az anya szervezete tiszta legyen. Az újjászületést szimbolizáló tavasz talán a legalkalmasabb időszak a méregtelenítésre, de semmiképp nem szabad azt a terhesség idején, vagy a szoptatás alatt elkezdeni! Még a gyermekvállalás előtt időszerű egy alapos tisztító kúra, hajproblémák esetén pedig egy skalpdiagnosztikai (hajszűrő) vizsgálat.

A várandósság és a szoptatás ideje alatt fellépő hajproblémákon a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás és a gondosan összeállított, vitaminokban és ásványokban gazdag étrend mellett bázikus fürdőkkel, lábfürdőkkel, a fejbőr – nyakra és fülekre kiterjedő – rendszeres, kíméletes masszírozásával, valamint fejbőrápoló hajkencével, krémmel is segíthetünk.

Kis Éva, holisztikus hajgyógyász
természetgyógyász
T.: 06-20/9640-830
www.nicehajgyogyaszat.hu
www.hajkence.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!