Keresés
Close this search box.

8 tipp a sikeres fogyókúrához

//

Számtalan sikertelen kúra, önsanyargató próbálkozás után adjon még egy esélyt önmagának, fontolja meg alábbi tanácsainkat, így talán könnyebb lesz véglegesen búcsút mondani felesleges kilóinak.

A legfontosabb tennivaló, hogy konkrét, és reális célokat tűzzünk ki magunk elé. Határozzuk meg a felesleges kilók számát, és az időpontot, amikorra megszabadulunk tőlük. Vigyázat! Csak megvalósítható tervet készítsünk, ami apró sikerekkel kecsegtet.

Lelkesedésünk fenntartására, keressünk társakat a fogyáshoz. Kölcsönös bíztatással könnyebben átjutunk majd a holtpontokon, a rendszeres testmozgás is nagyobb öröm, ha társaságban végezzük, és a közös sütizéseket is együtt cserélhetjük majd fel salátázásra.

Fogyókúránk eredményének megőrzésére ne csak átmenetileg kerüljük a hizlaló falatokat, egyszer, s mindenkorra változtassunk életmódunkon, amely elhízáshoz vezetett. Minden változtatást, újítást csak fokozatosan vezessünk be!

Időnként mindanynyian feladjuk, vagy legalábbis elcsábulunk egy-egy kedvenc falatra. Nem kell teljesen lemondanunk mindenről, a lényeg, hogy mértékkel, s valóban ritkán „lengjünk ki”.

Ne emésszük magunkat az esetleges kudarc miatt, a holnap majd sikeresebb lesz! Semmiképp ne adjuk fel! Csalódottságunkat önmarcangolás helyett vezessük le egy kis plusz testmozgással!

A sikeres fogyókúra első napjaiban-heteiben intenzív súlyvesztést tapasztalunk, majd rövid stagnálás következik. Ne essünk kétségbe, folytassunk mindent a már jól bevált módon. A holtponton egy kis extra tornával, vagyis több energia elégetésével gyorsan átlendülhetünk.

Az elért sikerek után jutalmazzuk meg magunkat, de ne egy tábla csokival vagy sütivel! Kapcsolódjunk inkább ki, menjünk el szórakozni, vagy vegyük meg azt a ruhát, amit már régen kinéztünk magunknak, s élvezzük a karcsúság örömét!

A kívánt testsúly megtartásához akár szakember segítségét is igénybe vehetjük. Választhatunk táplálkozási szakértőt, dietetikus szakorvost, vagy akár egy személyi edzőt. Fontos, hogy hosszú távra „rendezkedjünk be” új, egészségesebb életmódunk fenntartására.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!