Keresés
Close this search box.

A nyaralás gyógynövényei

//

Végre itt a nyár, eljött a vakáció ideje! Sokunk útra kerekedik, hogy kipihenje a munka fáradalmait. Szabadságunk örömöt, pihenést és kikapcsolódást hoz számunkra, ugyanakkor számos olyan veszélyforrást is jelent, amelyre nem árt már előzetesen felkészülni.

A nyaralás gyógynövényei

Tavaly közel 800 millióan kerekedtek fel a világban, hogy megismerjenek más kultúrákat, népeket és tájakat. Ha külföldre utazunk számos olyan vírus, és baktérium fajtával találkozhatunk, amelyek nem honosak Magyarországon, így váratlanul érik immunrendszerünket. Ezért ilyenkor érdemes az immunrendszerünket már az utazás megkezdése előtt legalább egy héttel stimulálni a bíborkasvirág alkoholos-vizes kivonatával. Ezt az immunerősítőt pihenésünk alatt is folyamatosan szedhetjük, káros mellékhatásoktól mentesen. Kiváló útitárs, megelőzhető vele a hasmenés, rosszullét, fejfájás, stb. Főleg azoknak ajánlom, akik trópusi területekre, afrikai vagy ázsiai utazásokat terveznek.

Köztudott, hogy nyáron egyre intenzívebb a napsugárzás, így bőrünket is jobban kell óvnunk. A sárgarépaolaj belsőleg alkalmazva kiváló bőrerősítő szer, ugyanakkor provitaminjai révén megfelelő mennyiségű A-vitaminhoz juttatja szervezetünket. A már esetlegesen megégett bőrfelületre külsőleg is hatékony védelmet nyújt. Az égések okozta kellemetlen bőrpanaszok kezelésére tiszta szívemből ajánlom az orbáncfű olaját, mely szinte csodát tesz bőrünkkel, csillapítja fájdalmainkat, megelőzi a hólyagosodást, bőr- és hámépítő hatású. Német orvosi kutatások igazolják, hogy még másodfokú égési sérüléseknél is nyommentesen képes regenerálni az égett bőrfelületeket.

Nyáron különösen ki vagyunk téve különböző rovarok és más állatkák csípésének, szúrásának, marásának. Kevesen tudják, de ettől még igaz, hogy a hidegen sajtolt lenmagolaj a megcsípett felületekre kenve, a leghatékonyabban és leggyorsabban képes kiszívni a mérgeket szervezetünkből. Két éve magam is átéltem üdülésem során egy pók csípését, ami nagyon kellemetlen tüneteket okozott a lábamon. Mivel mindig van nálam lenmagolaj, gyorsan bekentem a csípést, és szinte fizikálisan éreztem a lenmag szívó hatását, majd a kellemetlen tünetek fokozatos megszűnését.

Élvezzék a nyár adta örömöket! Pihenjék ki a jól elvégzett munka fáradalmait, akár itthon, akár külföldön!

Üdvözlettel
Bálint János
fitoterapeuta
info tel.: 06/52-273-075

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!