Keresés
Close this search box.

Csoki és fogyókúra

//

Tudta, hogy a csokoládé megszépít, és egészségessé tesz? Sokan az elhízástól való félelmükben teljesen száműzték életükből, pedig a kellemes „nass” valójában jó hatással van egészségünkre - amennyiben ismerjük a mértéket.

Csoki és fogyókúra

A Harvard Egyetem kutatói 136, a kakaó egészségre gyakorolt hatásáról készült felmérést vizsgáltak meg. Arra a következtetésre jutottak, hogy a kakaó a vérkeringés javításával segíti a szív egészségének megőrzését, csökkenti a trombózis kialakulásának valószínűségét, és javítja a koleszterinszintet.

A magas vérnyomás kiváló ellenszere a csokoládé. Egy felmérésben a résztvevők két héten keresztül, napi 100gramm étcsokoládét ettek. A vizsgálat végére a kezdetben magas vérnyomásértékek javultak, és csökkent a résztvevők káros (LDL) koleszterinszintje is. Az étcsokoládéban lévő kakaó flavonoidjai – anti-oxidáns képességüknek köszönhetőek – segítik a sejtek épségének megőrzését, és a gyulladások megelőzését – mindez a fehér csokira természetesen nem igaz.

Az Indiana Egyetem kutatói szerint a kakaó még az energiaitaloknál is eredményesebben javítja a sportolók állóképességét, illetve csökkenti a fáradtságot. Német kutatók szerint a kakaó flavonoidjai növelik a bőr nedvességtartalmát, fokozzák lágyságát, sőt ellenállóbbá teszik az UV-sugarakkal szemben is.

Ráadásul a csoki fokozza az agy vérellátását, így javítja agyműködésünket, növeli éberségünket, figyelmünket és problémamegoldó képességünket.

(orvostkeresek.hu)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!