Keresés
Close this search box.

Immunrendszer

//

Minden valószínűség szerint az élőlények immunrendszere az egyik leghatékonyabb rákellenes fegyver. Erre bizonyíték a spontán tumor regressziók léte emberekben és állatokban egyaránt.

Immunrendszer,

mint egyik leghatékonyabb rákellenes fegyverünk

1999-ben rákkutató tudósok arra lettek figyelmesek, hogy egérkísérleteik során egy egér a sok közül soha nem pusztult el rákban, még akkor sem, ha ismételten nagy mennyiségű ráksejtet fecskendeztek belé. Megfigyelték, hogy a ráksejteket immunsejtek (leukociták egyik legnagyobb csoportja) vették körül, és elpusztították azokat, miután érintkeztek velük.

Idősebb korban a „különleges egerek” egy kis része elvesztette daganat elleni rezisztenciáját. Ebből a kutatók arra következtetnek, hogy az idős emberek jóval gyakoribb rákmegbetegedésének oka nem csupán a genetikai károsodások halmozódása a sejtekben, hanem a rákellenes immunsejtek számának csökkenése. A kutatók megállapították, hogy bizonyos immunsejtek – természetes ölő- illetve falósejtek – egyenként, egymástól függetlenül is képesek ugyanolyan hatékonysággal megsemmisíteni a daganatos sejteket.

Dr. William Coley már a XX. század első felében rendkívül hatékony rákterápiás módszert dolgozott ki. Két elpusztított baktériumfaj keverékéből létrehozott injekcióval mozgásba hozta a szervezet szunnyadó immunrendszerét, amely így felvette a harcot az addig zavartalanul burjánzó ráksejtek ellen. Módszere számos, mai szemmel nézve is teljesen reménytelen, végső stádiumos betegeknél eredményezett spontán regressziót. Módszerét egy tanulmány – 10 éves túlélési időt figyelembe véve – összehasonlította a mai modern terápiák (sugárterápia kivételével) hatékonyságával. A döbbenetes eredmény: a modern módszerek statisztikailag nem bizonyultak hatékonyabbnak a fejlesztésükre fordított hatalmas összegek ellenére sem.

Ismert, hogy a természetes ölősejtek hiánya a tumorok gyorsuló növekedéséhez vezethet, új felfedezés azonban, hogy a cigarettafüst nemcsak elősegíti a tüdőtumor-áttétek képződését, de el is nyomja a természetes ölősejtek tumor ellenes aktivitását. Beigazolódott, hogy a cigarettafüst rákkeltő hatását – részben – az immunrendszer működésének elnyomása révén fejti ki. A természetes ölősejtek aktivistásának hiányát pedig az áttétképződés fokozódásával hozták öszszefüggésbe.

A természetben található leghatékonyabb immunerősítő gomba eredetű polysaccharidok képesek a természetes ölősejtek aktiválására, és az áttétképződések gátlására. Kutatók a Patkónyelv kivonat egyidejű fogyasztásával számos spontán tumor-regressziót is tapasztaltak, még végső stádiumos betegek esetében is.

A tumorsejtek képesek különböző anyagok kibocsátásával a falósejtek rákellenes hatását elnyomni, sőt, aktiválatlan falósejtek még az áttétképződést is elősegíthetik, ezért rendkívül fontos rákbetegeknél a falósejtek aktiválása. A rákkal szemben ellenálló egér esetéből láthatjuk, hogy az immunsejtek a létező leghatékonyabb tumor-ellenes fegyverré válhatnak, ha aktivált állapotban vannak. Az említett polysaccharidok (a Patkónyelv a Vitanax PX-4 kivonatban) nem helyettesítik, hanem hatékonyan kiegészíthetik az onkológusok által javasolt kezeléseket (sebészeti beavatkozás, kemo- és sugárterápia). Dohányzóknál, pedig csökkenthetik a tüdőrák kialakulásának valószínűségét. A különleges polysaccharid kivonatoknak – a tapasztalatok és tudományos kísérletek szerint – jelenős a kemo- és sugárterápia káros mellékhatásait csökkentő hatása is.

Prof. Dr. Fachet József
Varga Gábor

További szakirodalmi info:
www.vitanax.eu
www.px-4.hu
Info: 06/30-391-80-80
Rendelés: 06/30-638-44-43

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!