Keresés
Close this search box.

Két és fél milliárd szívverés

//

Ennyiszer ver egy ember szíve 70 év alatt. Naponta 100 000-szer, közben 9000 liter vért pumpál ereinkbe, hogy oxigént és tápanyagot juttasson 300 billió sejtünkbe.

Ezt a sziszifuszi munkát csak úgy tudja jól végezni, ha az erekben akadálytalanul áramolhat a vér, és ha a szív izmai rugalmasak. Korunk népbetegsége, az érelmeszesedés esetén az érfalak rugalmatlanná válnak, zsírszerű (koleszterin) lerakódások keletkeznek, ezért fontos, hogy vérünk koleszterintartalma soha ne haladja meg a kívánatos értéket. Az ösztörűs veronika és a tyúkhúr teája koleszterin-csökkentő hatású, kár, hogy csak kevés helyen árulják, mivel nem is gyűjtik őket. Nálunk mindkettő kapható.

A galagonya virágos ágvég teája rugalmasan tartja az erek falát, hogy az a vér nyomásának megfelelően tágulhasson-szűkülhessen. Ennél a növénynél nincs jobb őrzője szívünknek, érrendszerünknek!

A fagyöngy hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik. Teáját hideg áztatással készítjük – mészmentes, lágy vízből.

A kakukkfű és az orbáncfű teája kiváló immunerősítő. Rendszeres fogyasztásukkal sok betegséget előzhetünk meg.

A cukorbetegeknek fokozottan ügyelniük kell érrendszerük állapotára, mivel vérük magas cukortartalma miatt az erek falán ún. plakkok alakulnak ki, amik akadályozzák a véráram útját. A rossz vérellátás miatt sérülhetnek a sejtek, kevesebb oxigén jut a szervekhez. Hoszszú távon magas vérnyomás, vese-elégtelenség, férfiaknál impotencia alakulhat ki. A Diabess-Györgytea keverék a vércukorszint csökkentése mellett a vérkeringést is szabályozza.

A fent említett gyógynövények fogyasztásával elkerülhető a trombózis, a szélütés (stroke) és az infarktus. Gyógynövényes könyvemben külön fejezet foglalkozik a szív- és érrendszeri betegségekkel. Nyári gyógynövény-ismereti túráinkon pedig a gyűjtés minden csínját-bínját megtanulhatják.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!