Keresés
Close this search box.

Gyógynövényekről dióhéjban

//

Az emberiség már több ezer éve használ különböző növényeket, növényi részeket a betegségek enyhítésére, illetve megszüntetésére. Talán nehéz elképzelni, de még a legegyszerűbbnek tűnő, csak egyféle levélből készült főzetek is bonyolult, gyakran csodaszámba menő, komplex hatásra képesek, mert egyszerre többféle hatóanyagot is magukban hordoznak.

Gyógynövényekről dióhéjban

Két vagy több gyógynövény kombinálásával már igen összetett, egymást kiegészítő, sőt egymást erősítő hatást érhetünk el. Érthető tehát, hogy manapság reneszánszukat élik a gyógynövényekből készült természetes főzetek és készítmények.

Antibiotikus, vérzsírt csökkentő, vizelethajtó és só-ürítést fokozó, kóros elhízást csökkentő hatása is ismert. Szárát és gyökereit a népi gyógyászatban köszvényes és reumatikus fájdalmak enyhítésére használják.

A világ számos országában használják a valódi édesgyökér gyöktörzsét és gyökerét. A drog legjelentősebb hatóanyaga a glicirrizin gyulladáscsökkentő, köptető, máj-méregtelenítő, vírus- és baktériumölő tulajdonságú, de rendkívül jótékony gyomor- és nyombélfekély esetén is. Flavonoid tartalma görcsoldó hatással bír, ezért a népi gyógyászatban hurutos köhögésre és influenza ellen is használják.

E kiváló gyógynövények és a belőlük készült kivonat valóban egy-egy kanál segítség szervezetünk számára, ám az otthoni gyógynövény főzetek és teák készítéséhez, kiválasztásához kérjük ki szakember véleményét.

Ócsai Péter
szakgyógyszerész

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!