Keresés
Close this search box.

Stresszoldó kristályok

//

A stressz korunk egyik elkerülhetetlen velejárója, egyben sok betegség előidézője. Lássuk, miben segíthetnek a természet kincsei.

Stresszoldó kristályok

Bontsuk a stresszt két fő részre:

– Ha a környezeti elektromágneses sugárözönnel van problémánk, viseljünk obszidián vagy füstkvarc láncot, medált, fülbevalót, esetleg tartsunk magunknál aragonit vagy jáspis marokkövet. A nyugodt, pihentető alvást az ágy vagy a párna alá tett mahagóni obszidiánnal is segíthetjük.

– Ha a stressz, a nyugtalanság forrása saját rohanó életvitelünk, akkor lápisz lazuli, labradorit, lepidolit vagy a sejtelmes holdkő hozhat enyhülést. Átmeneti nyugalmat, megpihenést hozhat a borostyán, a sólyomszem vagy a fekete turmalin rejtett ereje.

A stresszes állapot kialakulását csiszolatlan, nyers fluorit darabkák oldott párájával is megelőzhetjük, ha a szobai párologtatóba vagy a csobogóba tesszük.

További két igazán hatásos eszköz:

– a képjáspis, ami egyedi rajzolataival közel hoz bennünket a földhöz, és segít levezetni a csapongó energiákat;

– a turmalinkvarc, ami hegyikristályként öleli körül a benne található hosszúkás turmalin kristályokat, így a védelem mellett kaput biztosít a pozitív energiák bejutására.

Az ún. „Nyugi-kövek” nem összetételükkel, hanem speciális csiszolásukkal, jól kézbe simuló lapos formájukkal érik el a hatást. A hüvelykujj számára kellemes bemélyedést képeztek ki, ahol a nyugtató hatást gyengéd simogatással érhetjük el.

Befejezésül említést kell tennünk Ausztrália őslakóinak BOKOMA nevű hasznos találmányáról, melynek XXI. századi változatához ma is hozzájuthatunk. Illesszük a fejünk búbjára ezt a fémből készült, 8-10 hosszú, rugalmas, kis cseppben végződő, egy nyélben összefutó laza huzalboglyát, s le-fel, illetve enyhén csavarva, mozgatva fejünkön, csodálatos érzésben lesz részünk, melyet Önnek is szívből kívánok!

Mándoki László
geológus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!