Keresés
Close this search box.

Szingli maradsz?

//

Mi akadályozza meg, hogy egy szingli életmódot folytató nő párkapcsolatban éljen? Elsősorban ő, saját maga! Nézzen mélyen magába, és képzelje el, hogy mindig így fog élni: szabadon, egyedül. Az ünnepeken mindenki tartozik valahová, Ön maximum harmadik kerék lehet valamelyik baráti házaspárnál, vagy hasonló barátnőivel töltheti az ünnepeket. Nyaralni egyedül vagy barátnőkkel megy. Tetszik ez? Ha igen, akkor nincs és nem is lesz semmi problémája. Ám, ha valamiért mégsem tetszene, akkor olvasson tovább:

A szingli nők szerint:

1. „Férfiak vannak ugyan, de egyikük sem üti meg a mércét.” Ez a mondat arról árulkodik, hogy túl magasra tette a mércét. Persze, sok férfi elhanyagolja magát, lusta, elvárja, hogy kiszolgálják, na de nem mind! A mindig tip-top, okos, talpraesett nő mellett a legtöbb férfi elbizonytalanodik, főként azért, mert sokuknak – elvált szülők gyermekeként – nem is volt megfelelő férfi-mintája. Ezért jó, ha egy nő „van olyan okos, hogy elég butának tettesse magát,” legalábbis kezdetben. Láthatjuk, hogy a sok kis buta liba körül hogyan „donganak” a férfiak! Mellettük ők az okosak!

2. „Hol van az a férfi, aki még nálam is agresszívebb?” Lehet, hogy a munkahelyén az érvényesülés érdekében kénytelen így viselkedni, de a magánéletében igyekezzen megszelídülni, mert a férfiak szemében igen kevéssé vonzó egy agresszív nő.

3. „Majd ha” megszereztem a diplomámat, megtaláltam az állásomat, jól bedolgoztam magam a munkahelyemen, és a karrierem egyenesben van, akkor ideje, hogy férj után nézzek. Csakhogy addigra a többség már „elkelt”, rég párkapcsolatban él. Ugyancsak ciki, amikor valaki 30 évesen még kezdőnek számít a kapcsolatteremtésben, de még mindig jobb, mint egyedül maradni. Határozza el tehát most, hogy itt az idő!

4. „Szüleim sem éltek jól, minek szenvednék én is?” Valóban igen mélyen hatnak a családi minták, az elvált szülők gyerekei nehezebben mennek bele egy tartós kapcsolatba. Úgy is házasodnak, hogy: „legfeljebb elválok”. Miért ne lehetne csak azért is megmutatni, hogy az enyém jó lesz?

5. „Nehogy már egy konyhatündér legyek!” Az ilyen beállítottságú nőkkel fordul elő a leggyakrabban, hogy elvárják, vagy kikényszerítik, hogy a férfi alaposan vegye ki a részét a házimunkából, aztán meg papucsnak tekintik, s lenézik.

A szinglik általában jó tanulók voltak, tehát inkább tanultak, mint a konyhában jeleskedtek. Most a főzés jelent számukra nehézséget, pedig az is megtanulható! A mai férfiak pedig nem is várják el a háromfogásos meleg vacsorát, sőt, hajlandók a házimunkából is kivenni a részüket. Tisztában vannak ugyanis vele, hogy ha ők egymaguk nem tudják eltartani a családot, akkor nem kívánhatják, hogy az asszony a munka mellett (vagy után) egyedül végezze el az összes házimunkát. Ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy a család összetartása még mindig az asszony, az anyag dolga, ami egy szépen terített asztal mellett lényegesen könnyebb.

A szinglik pszichológiai problémái:

• Autonómia – az önmegvalósítás ára a magány, pedig valójában nem szeretnek egyedül lenni. Hazaérve azonnal bekapcsolják a TV-t, a rádiót, hogy ne kelljen kettesben maradniuk saját gondolataikkal.

• Sokukra jellemző a szomorúság, hiszen nincs a házban gyerekzsivaly, kacagás – sokszor még az se, akihez egy szót szólhatnának.

• Egyre inkább erőt vesz rajtuk a társtalanság érzése, mert szomorúságukba süppedve, elbizonytalanodva, önsajnálatuk, a külvilág felé irányuló – gyakran kimondatlan – szemrehányásuk egyre fokozódik, így korábbi társaságuk, barátaik sem szívesen találkoznak velük.

• Erősödik bennük a csökkentértékűség érzése, mondván „mindenkinek van valakije, csak nekem nincs”. Alkalmatlannak érzik magukat mindenféle párkapcsolatra, annyira megszokták már a magányt. Ha valaki mégis „kezdene velük”, olyan undokok, hogy az illető inkább elmenekül.

• Pánikbetegség, depresszió is kialakulhat, melybe szinte saját magukat hajszolják bele.

Azok a szinglik azonban, akik elkezdik a régen „vénkisasszony”-nak nevezett nők életét élni, vagyis igyekeznek hasznossá tenni magukat a családban, ők a rokonságban az „összekötők”, a gyerekfelügyelők, az idősekről gondoskodók, egészen biztos, hogy soha nem kerülnek a fentebb vázolt helyzetbe.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!