Keresés
Close this search box.

Ajándék kristályok

//

Karácsonyra szép ajándék a féldrágakő, főként, ha azt szeretteink lelkületével, belső világával összhangban, vagy épp megoldandó problémáikhoz segítségképpen, célirányosan választjuk. Ajándékozási tanácsainkban ez alkalommal az időszak szülötteinek, a nyilasoknak és a bakoknak a legelegánsabb köveire térünk ki.

Népszerű és hasznos ajándék lehet a sokat képernyő előtt ülőknek (tv vagy számítógép) a sötétkék, esetenként fehéren erezett SZODALIT, mert segítséget nyújthat az elektromágneses sugárzások tompításában. Emellett bíztat önmagunk elfogadására, sőt félelmek, fóbiák leküzdésében is támaszkodhatunk rá. Bármilyen csapatépítést hatékonyan katalizál egy-egy kézbe simuló, szép szodalit marokkő.

A békés ünnepek közeledtével nincs az ONIX-nál alkalmasabb kő, hogy szeretteinkkel bensőséges kapcsolatot teremtsünk, akár velünk, akár már csak emlékeinkben élnek. Erőt ad akkor is, ha nehéz időszakot élünk át, régi fájdalmakra, sérelmekre nyújt gyógyírt, emellett megfontolt döntésekre bíztat.

Az OBSZIDIÁN-t válasszuk, ha erős védelemre van szükségünk. Viseljünk bátran ebből a kőből készült ékszereket, ha nem félünk szembenézni az igazsággal, stressz-oldó hatását szeretnénk teszteli.

Kreativitásunknak adhat nem várt ötleteket a KALCEDON. Tiszta, világoskék rajzolatos megjelenése a gleccserek színét idézi, erősíti az emlékező-képességet, kitartást ad a nyelvtanuláshoz. Az önkifejezéssel bajlódóknak és az erős dohányosoknak ugyancsak javasoljuk.

Akik vonzódnak a misztikum felé, keressék a LABRADORIT társaságát. Ez a sejtelmes, szivárványos, kékes csillogású éjfekete ásvány az ezoterikus tudás köve.

Ha képtelenek vagyunk megbocsátani, vagy lelki elsősegélyre van szükségünk, a hús-vörös, feketén erezett RODONIT a társunk. Megfigyelték sebgyógyító, termékenységet fokozó és ízületi gyulladást csökkentő hatását is.

Karácsonyi meglepetésként marokkövek helyett inkább ékszert válasszunk, amely többnyire szettben (nyaklánc, karkötő, fülbevaló) is beszerezhetők.

Mándoki László
geológus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!