Csoki és bélflóra

//

Svájci kutatók szerint a csoki-imádóknak másfajta baktériumok élnek a beleikben, valószínűleg ez az oka a barna édesség iránti olthatatlan vágyuknak.

Csoki és bélflóra

A Journal of Proteome Research című szakfolyóiratban közölt kutatást igen nehéz volt végrehajtani, mert sok időbe telt, mire sikerült 11 olyan férfit találni, aki közömbös a csokoládé iránt, és sosem él vele. Az ötnapos kísérlet során vér- és vizeletvizsgálatok alapján ezt a 11 férfit másik olyan 11 férfivel hasonlították össze, akik mindennap fogyasztanak csokoládét. Így derült ki, hogy legalább egy tucat különbség fedezhető fel a két csoport vérében és vizeletében.

A bélbaktériumok és a csokoládé vagy más étkek iránti vágy közti összefüggés még korántsem világos, tehát további kutatások szükségesek, főként azért, mert a kutatók azt remélik: új fogyasztó módszerek fejleszthetők ki a bélbaktériumok összetételének mesterséges megváltoztatása révén. Ennek létjogosultságát mutatja, hogy korábban már kiderült: a sikeresen lefogyott emberek bélflórája komoly változáson ment keresztül.

(Forrás: MTI)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

ParaMedica
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.