Keresés
Close this search box.

Egészség-betegség a számok tükrében

//

Sorozatunk előző részeiben megismertük a számok minőségét és jelentését, megtanultuk sorsszámunk kiszámítását, illetve felrajzolni számmisztikai képletünket, a numeroszkópot, ez alkalommal képletünk egészségügyi vonatkozásaival, annak értelmezésével foglalkozunk.

Egészség-betegség a számok tükrében

Már tudjuk, hogy ahol képletünkből számok hiányoznak, azok védtelen – energiahiányos – területek, míg ahol sok szám van, ott viszont az energia túltengés okozhat problémát. A hiányos területeken nagyobb a hajlam a krónikus betegségekre, míg a túlsúlyos helyeken inkább akut, gyulladásos betegségek kialakulása jellemző. Érdemes azonban az összképet is figyelembe vennünk.

A képleten a felső harmad a fej területének felel meg, a középső a törzs felső része derékig, illetve a karok, míg az alsó síkhoz tartozik a törzs alsó területe és a lábak. Úgy vetítjük rá az emberi testet, mintha fejünk szembe fordulna vele, testünk viszont háttal állna neki.

A fej jobb oldala tehát a 7-es, míg bal oldala az 1-es területe, és a test bal oldala a 8 és 9-es, a jobb oldala pedig a 2 és 3-as területe. A szív például éppen a 8-as számnál van.

Előfordulhat, hogy a képletben egy egész sík üresen marad. Ez különösen akkor érdekes, ha épp a középső sorban nincsenek számok, mert ilyenkor a felső és alsó sík között nincs energetikai átfolyás, kapcsolat. Ez esetben a magányos számok, melyek mellett, vagy alatt nincs másik szám, úgy hatnak, mintha több lenne belőlük.

Példa: Születési idő 1976.10.19. – sorsszám: 7

A képletben a középső sík üres, így az alsó számok fokozottan „működnek”, az egyént vagy az érzelmei, az ösztönei vezetik, vagy az intellektusa irányítja (hiszen a felső sorban is sok szám van). E kettőt azonban – a köztük lévő kapcsolat hiánya miatt – nem tudja jól összehangolni.

A képletet ilyen megközelítésből, egy kevés intuícióval szemlélve kirajzolódnak az egyén adottságai, erősségei, gyengeségei, testének gyenge pontjaira, ahol esetleg betegség jelenhet meg.

Példánk kapcsán a felső síkról elmondható, hogy amennyiben az 1-es, vagy a 7-es szám túlsúlyos, a szemekkel lehet probléma, ha nagy különbség van a két szám mennyiségi megjelenése között (felső indexek száma), akkor a két szem nem egyformán működik. A fej két oldalának különbözősége, egyensúlytalansága egyébként fejfájásra való hajlamot jelez.

A középső síkban a 8-as, ha nincs mellette szám, és még súlyozott is, akkor szívproblémákat mutat, infarktusveszélyt jelezhet, különösen, ha sem felette, sem alatta nincs szám. Ha teljesen üres a felső és a középső sík, az a fej és a törzs területén védtelenséget, betegségek lehetőségét mutatja.

Talán kevésbé tűnnek logikusnak a következő összefüggések. A 8 és 7, vagy 8 és 1 egyidejű súlyozottsága fülproblémákra utal. A 2 túltengése a lelki élet zavaraira utalhat, amennyiben nincs mellette szám, és az érzelmi síkon (alsó sorban) is vannak súlyozott számok, ugyanakkor fizikai problémákat is okozhat (pl. álmatlanság, neurotikus tünetek). A 2 a 6-os számmal együtt szexuális problémáknak, a 2 a 9-es számmal pedig a hangulati élet zavarainak, súlyosabb esetben komolyabb pszichikai betegségeknek a jelzője lehet.

Az érzelmi sík számai közül, ha a 6 túlsúlyos, akkor nőknél és férfiaknál egyaránt a nemi szervek problémáira utal. Ha több 3-as van , belső kényszert jelez, mely megnyilvánulhat túlzásokban, súlyosabb esetben függőségekben, ital, drog, vagy éppen a másik nemtől való függés tekintetében. A 9-es szám a Mars energiáit hordozza, így ha túl sok van belőle, akkor az energiatúltengés türelmetlenséget, agressziót, erőszakot eredményezhet.

Amikor az energiatöbblet nem talál kiutat, akkor bent a szervezetben végez rombolást. Az izmokban (zúzódás, szakadás, gyulladás), a csontokban (törés), de kifejezésre juthat baleseti vagy műtéti veszély formájában is.

Ha az alsó síkon az egyik oldal hangsúlyos, a láb azon az oldalon inkább sérülésre, míg a másik oldalon inkább lassabban kialakuló betegségekre hajlamos. Ha nincs például 3 és 6, de van több 9-es, akkor a bal láb gyulladásra, sérülésre érzékenyebb, míg a jobb láb inkább fáradékonyságra, krónikus tünetekre hajlamos.

Bátorítok mindenkit, hogy sok-sok ismerőse képletét készítse el, összevetve az egyén testi-lelki tüneteit a numeroszkópban kirajzolódó képpel, így hamarosan ráéreznek a finom összefüggésekre, és emberismeretüket gyarapítva, tökéletes képet kaphatnak bárkiről.

Szabics Katalin
asztrológus, természetgyógyász, parapszichológus
T.: 06-30/409-96-93

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!