Keresés
Close this search box.

Hogy ne feledje…

//

A ginkgo levél egy különleges fa-féleségen, a páfrányfenyőn növekszik. Ez az egyik leghosszabb életű fa, ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek. A ginkgo levelének gyógyhatása Kínában több ezer éve ismert, széles körben használták, és alkalmazzák manapság is a népi gyógyászatban.

Gyógyászati célokra a ginkgo levelekből kivont természetes anyagokat, a flavonoidokat és terpenoidokat használják. Fő flavonoid összetevői a kvercetin és a kempferol. A ginkgo biloba extraktum és annak fenti komponensei elsősorban a keringési rendszerre fejtik ki jótékony hatásukat. Ezen belül is szinte egyedülálló tulajdonságuk, hogy képesek javítani a kis erek vérátáramlását, azaz a mikrocirkulációt.

A keringés-javítás három komponense:

Számos tanulmány és tudományos dolgozat foglalkozik a ginkgo biloba hatásaival a memóriára, a kognitív funkciókra, valamint a neurológiai és főleg a keringési rendszerre.

Miben foglalhatók össze mégis azon bizonyított hatásai, melyeket a gyógyításban és a betegségek megelőzésben lehet kiaknázni?

Jelenleg számos Biloba készítményt lehet a gyógyszertárakban kapni, melyek egy része étrend-kiegészítő, azaz szabadon megvásárolható. Figyeljünk arra, hogy milyen minőségű terméket választunk, ennek egyik kritériuma a megfelelő mennyiségű hatóanyag-tartalom, illetve a gyártási folyamatok megbízhatósága.

dr. Sándor Edit
orvos-tanácsadó

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!