Keresés
Close this search box.

Tavaszi megújulás, tisztítás kristályokkal

//

Habár még fagyos szelek járnak, testünk-lelkünk már megtisztulásra, megújulásra vágyik. Hogyan segíthetnek ebben szeretett köveink?

Keressük meg karneol nyakláncunkat, vagy apróbb karneol köveinket, és egy alapos lemosás után kezdjük ezek segítségével többi kristályunk megtisztítását, hogy aztán azok új erőre kapva segíthessenek nekünk.

Tudták, hogy a jól ismert fehér foltos hópehely obszidián a tisztaság köve? Ahogy a vulkáni láva üvegszerű, kristályosodatlan, amorf folyama végigömlik a hegyoldalon, úgy olvasztja magába az obszidián a test és lélek megannyi fájdalmát.

A borostyánnal és a türkizzel azonban vigyáznunk kell. Mindkettőt iparszerűen is előállítják, erőteljesebb, kedvező élettani hatást, a csakrák és környezet harmóniájának megteremtését nyilván inkább a természetes kövektől várhatjunk. Vásárláskor kérdezzünk rá valódiságukra, vagy csak korrekt szakboltban vásároljunk.

Helyesen tesszük, ha marokköveinket időnként feltöltjük egy ametiszt kristályon vagy kristálycsoporton, de az ametiszt bennünket is feltölt, energiával lát el, akár marokkőként, akár ékszerként viselve.

Nem feledkezhetünk meg a tisztaság egyik jelképéről, a jádéról sem. Eleink nagyra értékelték a vesékre gyakorolt jótékony hatását.

Elsősorban marokkőként találkozhatunk a lepidolittal, ami a csakra-tisztítás, és a környezeti szmog blokkolásának fontos segédeszköze.

Válasszunk hát a megújulást, megtisztulást segítő kövek közül kedvünk szerint, s a várt hatás nem marad el!

Mándoki László
geológus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!