Keresés
Close this search box.

Virágesszenciák, a lélek harmonizálói II.

//

A virágesszencia-terápia egy rezgésterápia, célja érzelmi világunk egyensúlyának megőrzése vagy helyreállítása, mely ily módon kihathat testi bajainkra is. Előző lapszámunkban részletesen ismertettük a Bach-féle virágterápia új szemléletét, és áttekintettük a módszer kidolgozójának, dr. Edward Bach angol orvosnak az életpályáját is.

Bach halála után (1936) csaknem ötven évig kizárólag az általa létrehozott esszenciákat ismerték. A 80-as évek elején újra felélénkült a módszere iránti érdeklődés, s ezzel ismét fellendült a virágesszenciák használata és új szerek utáni kutatás – először az Egyesült Államokban, majd az Európai Unió országaiban is.

Ennek oka valószínűleg az élet minden területének egyre érezhetőbbé váló felgyorsulása, az ezzel együtt járó újabb és újabb kihívások, a stressz, a természeti katasztrófák, a növekvő erőszak, agresszió és félelem. Ezek a jól ismert új élethelyzetek egyre inkább fenyegetik, veszélyeztetik lelki békénket. Ilyen előzményekkel indult el a virágesszencia-terápia új korszaka.

Kontinensünkön Dr. Bach terápiás módszerének egyik legdinamikusabb fejlesztője a francia DEVA Laboratórium, amely a virágesszenciák területén a mai napig is „zászlóvivőnek” számít.

A DEVA Laboratórium feladatának tekinti e szelíd gyógymód nemzetközi megismertetését, ezért sok energiát fektet az oktatásba és a termékfejlesztésbe. E cél elérését segíti többek között Philippe Deroide már magyar nyelven is kapható „Európai virágesszenciák” – Gyakorlati útmutató c. könyve, amely betekintést nyújt a virágterápiába. Tartalmazza kutatásaik eredményeként megszületett 96 virágesszencia részletes leírását, amit dr. Bach 38 virágesszenciájának tömör ismertetése követ. Minden virágleírás tartalmaz kulcsszavakat, amelyekhez a könyv 3. részének tematikus repertóriuma kapcsolódik. (A könyv kapható az Alexandra könyvesbolt-hálózatában, gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban és a HerbaHáz Bio- és Gyógynövény Nagykereskedésben.)

Annak érdekében, hogy a Bach-féle szelíd gyógymód szemlélete, valamint a kortárs esszenciák minél szélesebb körben ismertté válhassanak, a Leander Vita Kft., a DEVA Laboratórium kizárólagos magyarországi képviselője tavasszal tanfolyamokat szervez az érdeklődőknek. Együttműködő partnernek a felnőttképzéssel foglalkozó Educatorium Egészségmegőrző és Oktató Kft-t választotta. Az Educatorium modul-rendszerű oktatásaival az Országos Képzési Jegyzék szerinti egészségügyi szakképzést, valamint hivatalos természetgyógyász képzést is biztosít.

A továbbképzések témája pedig elsősorban a természetes anyagok és gyógymódok, homeopátiás szerek, valamint a Bach-féle virágesszenciák ismertetése. A tanfolyamokon bárki részt vehet, de folyamatban van – végzett gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek és szakasszisztensek számára – kreditpontos továbbképzéssé minősítésük. Bővebb információért forduljon a Leander Vita Kft-hez az info@leandervita.hu e-mail címen.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!