Keresés
Close this search box.

Allergia – a lélek figyelmeztetése!

//

Mai felgyorsult, túlhajszolt, stresszes és elszennyezett világunkban túlterheljük szervezetünket, emellett kevés időt fordítunk pihenésre, regenerálódásra. Energia-rendszerünk legyengül, nincsenek tartalékai, így immunrendszerünk sem tudja jól ellátni feladatát. Beláthatjuk, hogy a folyamatos stressz-hatás, negatív gondolataink, félelmeink mind-mind gyengítik szervezetünk védekező képességét.

Allergia – a lélek figyelmeztetése!

Az allergia – kevés kivételtől eltekintve – nem velünk született, hanem szerzett reakció, amikor védekező rendszerünk – helytelen működése miatt – egyébként ártalmatlan anyagokra indokolatlanul immunreakciót generál. Testi betegségeink intő jelek, arról árulkodnak, hogy lelkünkben megszűnt a harmónia. Az egyes tünetek lelki hátterének ismeretében könnyebb helyreállítanunk az egészségünkhöz szükséges egyensúlyt. Már tudományos körökben is elfogadott az a nézet, hogy az egészség testi-lelki-szellemi egyensúlyt, „egységet” feltételez. A hármas egység csúcsán gondolatvilágunk áll, amely – mint „irányító központ” – hatással van érzelmeinkre.

Az allergiás tüneteket kiváltó okok nagy része alternatív technikákkal jól kezelhető. Ilyen módszer az Ausztráliából érkezett Holistic Pulsing – “MASSZÁZS a LÉLEKNEK”, mely egy gyengéd, mégis intenzív, testorientált lazítási technika. A ringató és vibráló mozgáson keresztül a test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől egészen a lábujjakig hat. Néhány perc múlva a kezelt kellemes, mély, ellazult állapotba kerül. Ennek hatására oldódnak a testben az életenergia áramlását akadályozó blokkok, helyreáll az egyensúly, erősödik az immunrendszer és aktiválódik az öngyógyító mechanizmus.

A hazánkban még vadonatúj módszert a bécsi Holistic Pulsing Intézet referencia-terapeutája és trénere oktatja kis létszámú csoportokban, illetve terápiás céllal alkalmazza is a Nice Hajgyógyászat központjában.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!