Keresés
Close this search box.

Allergia ellen: útifű

//

A fél világ allergiás valamire manapság. Gyerekkoromból nem is emlékszem, hogy ismertük volna ezt a fogalmat, senki nem volt allergiás. A tudomány egyik nagy rejtélye ez a napjainkban oly gyakori, újkeletű betegség. Tetszik, nem tetszik, együtt kell élnünk vele, nézzük tehát, mit tehetünk ellene?

Két dolog egészen bizonyos: immunrendszerünk nem úgy működik, ahogyan kellene, a másik pedig, hogy mindez azért van, mert funkciójában zavarják a mesterséges anyagok.

Segítenünk kell saját szervezetünknek a védekezésben! Első lépés egy jó alapos „takarítás”. Egy tavaszi tisztító kúrával ki kell űznünk nyirokrendszerünkből minden lerakódott káros anyagot. Végezhetjük ezt például csalánnal, mely egyik legkiválóbb gyógynövényünk. Sok vas és C-vitamin van benne, de kovasav tartalma miatt teája 6 hétnél huzamosabb ideig nem iható folyamatosan.

Immunrendszerünket elsősorban olyan gyógynövényekkel erősíthetjük, melyek sok C-vitamint tartalmaznak. Ilyen például a csipkebogyó, melyet különleges módon kell elkészíteni: hideg vízben áztatjuk 6-8 órán keresztül, vagy akár egész éjszaka, majd fellangyosítva fogyasztjuk. Kiváló üdítőital, megelőzésként is ajánlom. Ugyancsak természetes források a szeder, a paprika, a citrom és a narancs, gyógynövények közül pedig a tyúkhúr, a cickafark és a ribizli levél.

Az allergia kezelését a tisztító kúrát követően útifűvel folytassuk. Ez a növény képes elmulasztani az allergiát, de ez is csak nagyon lassan, teáját legalább egy évig kell folyamatosan inni.

Az allergia igen sokféle lehet, egyik megjelenési formája az ekcéma. Erre a bőrbetegségre is jó az útifű: a friss leveleket megmossuk, hátsó oldalukat körömmel megnyomkodjuk, a kiserkenő nedvet a bőrre kenjük. Makacsabb ekcéma esetén a leveleket éjszakára rá is köthetjük a sebes bőrre.

Cukorbetegek az inzulinra is allergiásak lehetnek. Nekik is, de minden cukorbetegnek ajánlom a Diabess-Györgytea keverékemet, amely enyhíti a szövődmények okozta tüneteket, lassítja azok kialakulását.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!