Keresés
Close this search box.

Cellulitisz torna

//

Tudjuk, hogy a narancsbőr megjelenése egyrészt örökletes hajlam, másrészt étrend, méreg-terheltség és életmód függvénye. Egy azonban biztos: hajlam esetén, sport nélkül esélyünk sincs, hogy elkerüljük, vagy mérsékeljük kialakulását. Javasolt gyakorlataink erősítik az izmokat, ezáltal feszessé teszik a bőrt, s meggátolják a narancsbőr tüneteinek fokozódását.

Cellulitisz torna

Egy rövidke otthoni gimnasztika még mindig jobb a semminél. A cellulitisz elleni hatékony program azonban ennél jóval többet követel tőlünk. Az lenne ideális, ha legalább hetente 4-szer félórát edzenénk: 10 perc bemelegítés (kocogás vagy biciklizés), majd 15–20 perc célirányos cellulitisz torna. Figyelem! Amikor az edzés fájdalmat okoz, vagy túl nagy megerőltetést jelent, az aznapi tornát fejezzük be!

Ülő helyzetben, függőleges lábszárakkal, talpunkon támaszkodva, egyenes felsőtesttel hajoljunk kissé előre. Feszítsük meg lábainkat és fenekünket, karjainkat oldalt erőteljesen lendítsük előre-hátra (10–20-szor), közben kicsiket rugózzunk, de medencénk mindvégig mozdulatlan legyen.

Feküdjünk hasra, lábainkat hajlítsuk be, fenekünket feszítsük meg. Térdünket emeljük fel a földről, majd tegyük le (20–40-szer).

Feküdjünk hanyatt és térdünket húzzuk a hasunkhoz (20–40-szer).

Helyezkedjünk támadó állásba, térdünk a lábfejünk felett legyen. Hajlítsuk be hátsó lábunkat, míg térdünkkel majdnem elérjük a talajt, közben lendítsük karjainkat hátra. Lassan nyújtsuk ki hátulsó lábunkat, miközben karjaink előre lendülnek. Ismételjük 20–40-szer mindkét lábbal.

Üljünk le a földre, hajlítsuk be lábainkat, kezünkkel a hátunk mögött támaszkodjunk a földre úgy, hogy ujjaink a testünk felé néznek. A felsőtest teljesen egyenes. Hajlítsuk be karjainkat úgy, hogy könyökünk épp a föld felett legyen, majd lassan nyújtsuk ki (20–40-szer).

Hanyatt fekvésben, felhúzott lábakkal, kis terpeszállásban, kezünkkel a fej alatt, emeljük fel egyszerre egyik térdünket és ellentétes oldali vállunkat. Felsőtestünk kövesse kissé a mozgást, de a hát alsó része maradjon a talajon. Ismételjük 20–40-szer, mindkét oldalon, váltakozva.

Jó gyakorlást, látványos sikereket kívánunk!

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!