Keresés
Close this search box.

Hajproblémák – már gyermekkorban is

//

Tudjuk, hogy az élet a fogantatásnál kezdődik, s a gyermek szülei testi problémáit, érzelmeit, sőt a nagyszülők, dédszülők elszenvedett betegséginek információit is hordozza. Sajnos manapság sok gyermek jön világra allergiával, pikkelysömörrel, vagy teljesen elgombásodott szervezettel. Lássuk, milyen „hajveszélyek” fenyegethetik gyermekeinket, s mit tehetünk ellenük!

Hajproblémák
– már gyermekkorban is

Gyermekeknél is gyakori panasz a diffúz vagy foltos hajhullás, illetve a haj túl lassú a növekedése, vagy a hajszálak elvékonyodása. A hajnövekedés normális ritmusát számos inger megváltoztathatja (pl. láz, ismétlődő fertőzések, hormonhatások, stressz, sokkhatás, egyes gyógyszerek, vegyszerek, toxikus anyagok, nyomelem-hiány, anyagcsere betegségek). Gyakran jelentős javulás érhető el a fehér liszt elhagyásával, illetve a tejtermék-fogyasztás csökkentésével.

Diffúz hajhullásnál az egész szervezetet érő ártalomra kell gondolnunk, míg a foltokban – éles határral – jelentkező hajhullás a szervezetben lévő góc gyakran egyetlen jelzője. A folt bizonyos készítmények hatására eltűnhet ugyan, de idővel ismét, sőt még kiterjedtebben jelentkezhet, akár teljes megkopaszodással, vagy a testszőrzet elvesztésével is járhat, ezért a góc pontos helyének felderítése elengedhetetlen. A szokásos laborvizsgálatok a legtöbb esetben nem mutatnak eredményt, nagy segítséget nyújt azonban a korábbi cikkeimben ismertetett skalpdiagnosztika, illetve speciális műszeres vizsgálataink, melyekkel pontosan behatárolható a góc helye, sőt a terápiás eredmény is visszaellenőrizhető.

Más kezelés szükséges „gyerekkori hajtépés” esetén, melynek inkább lelki okai vannak. Szinte kivétel nélkül az anyától való elszakadás, a megkapaszkodás frusztrációja, a szorongás áll a háttérben, ami a kezelés során a lelki blokkok oldását is szükségessé teszi.

Korpásodás esetén valamilyen gomba mutatható ki a gyermek szervezetében. Lelki szinten a sebezhetőségtől való félelmet jelzi, a gyermek „kérget von maga köré”. Mindez különböző életeseményekhez kapcsolódhatnak: szülők válása, szeretett személytől való elszakadás, kedvenc állat elvesztése, iskolai kudarcok stb.

El sem tudjuk képzelni, milyen mély összefüggésekre deríthet fényt egy alapos szűrővizsgálat gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt, a súlyosabb problémák megelőzésére, a már kialakult baj gyors felderítésére, a leghatékonyabb kezelési mód kiválasztására, a „rend” mielőbbi helyreállítása érdekében.

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, természetgyógyász
06-20/964-0830
külső-, belsőok-kereső vizsgálatok,
komplex holisztikus terápiák

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!