Keresés
Close this search box.

A szív gyógynövényei

//

A szív- és érrendszeri betegségek kezelésénél kiegészítő gyógymódként, sőt megelőzésként is segítségül hívhatjuk hazánk erdeinek-mezeinek gyógynövényeit. Lássuk, melyek közülük a leghatékonyabbak!

A szív gyógynövényei

Kiváló gyógynövényünk, a galagonya bogyója mind friss, mind szárított állapotban fogyasztva rugalmasan tartja az érfalakat, a szívizmot, sőt szívritmust is szabályoz, szívideget nyugtat, valamint megakadályozza a koszorúér-elmeszedés kialakulását.

A fehér fagyöngy teája segíti a szív működését, tisztítja belülről az ereket. 12 órán keresztül hideg vízben áztatva készítjük, megelőzésként elegendő heti 1 csészényi, akárcsak a galagonyából.

A magas koleszterinszint, az erek falát – a cukorbetegségből adódóan – takaró ún. plakkok szív- és érrendszeri problémákhoz vezethetnek. Kiemelten fontos ezért a cukorbetegség megelőzése.

E célt is szolgálja a Diabess-Györgytea, melynek összetevői jótékonyan hatnak az egész anyagcserére. A csalán (urtica dioica) levele vértisztító, vizelethajtó, vércukor-csökkentő, méregtelenítő hatású. A gyermekláncfű gyökere (taraxaci radix) emésztést elősegítő, máj-és epeműködést serkentő, vizelethajtó, gyulladás- és vércukorszint csökkentő, emellett fontos szerepe van az érrendszeri szövődmények és a retinopátia megelőzésében. Az orbáncfű (hyperici herba) mérsékli a cukorbetegséggel járó időnkénti depressziót, idegességet, s az ehhez társuló pszichoszomatikus panaszokat, továbbá erősíti a szervezet védekezését a károsan magas vércukorszinttel szemben. A fekete áfonya levelének (myrtilli folium) szénhidrát metabolizmust befolyásoló szerepe régóta ismert. Jelentős króm tartalma szabályozza a vércukorszintet, szabad-gyökfogó hatása a szövődmények kivédését segíti. A katángkóró gyökerének (cichorae radix) legfontosabb hatóanyaga az inulin, az egyik legalacsonyabb glykaemiás indexű összetett szénhidrátvegyület. A népgyógyászat régóta használja cukorbetegség ellen, májkárosodás megelőzésére, méregtelenítésre.

Kapható a patikákban, gyógynövényboltokban, továbbá
Bp. V., Bank u. 6. (tel.: 269-3359), és
Bükkszentkereszt, Gyógynövényház, Kossuth u. 33.

Kérdéseikre válaszal, egyéb információval a 06-46/390-278 telefonon vagy az info@gyorgytea.hu e-mail címen szolgálok.

Várom Önöket szokásos
nyári gyógynövénytúráimra!

Szabó György
a bükki füvesember, népi gyógyító

Megjelent Szabó Gyuri bácsi nagy sikerű Javasasszony unokája c. könyvének folytatása, ezúttal lánya közreműködésével.

A bükki füvesember gyógynövényei c. könyv leírja a gyógynövényes gyógyítás történetét, általános gyűjtési és teakészítési tanácsokat tartalmaz, valamint betegségcsoportokra bontva, a különféle gyógynövények alkalmazásához ad felhasználási javaslatokat.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!