Keresés
Close this search box.

Napkövek és holdkövek

//

Itt a nyár és vele a várva várt napsugár! Testünk és lelkünk egyaránt igényli az éltető égi meleget. Új erőre kapunk, belső energiáink feltöltődnek, de óva intek minden kőbarátot attól, hogy kedvenc köveivel ugyanezt tegye, vagyis az erős napfényben próbálja őket feltölteni, mert nagy csalódás érheti.

Napkövek és holdkövek

Ahogy szervezetünk is rosszul tűri az erős UV-sugárzást, úgy köveink is kifakulhatnak tőle, tehát többet árthatunk, mint használnánk. Kíméljük meg ettől tehát ne csak magunkat, hanem köveinket is.

Közvetett módon az éltető napsugarak hozták létre egyébként a megkövesedett fenyőgyantát, azaz a borostyánt, aminek fokozott tisztító és gyógyító hatását bárki megtapasztalhatja. Melegséget sugárzó gazdag energiái segítenek a depresszióra való hajlam leküzdésében.

A nap erejét leginkább a szikrázóan sárga citrinben fedezhetjük fel. Energiát ad és védelmez. Olyan szerencsekő, ami vonzza a sikert és a gyarapodást. A feng-shui szerint a lakás bejáratától a balra eső legtávolabbi sarokba elhelyezve, erősíti a gazdagság életterületét. Ösztönzi a kreatív gondolatok kibontakozását és támogatja az érzelmi kiegyensúlyozottságot.

Ahogy a nap az életet, a napkő az életörömöt jelenti. Meditációhoz nélkülözhetetlen, optimizmust és lelkesedést közvetít. Sokan napkőként ismerik a sárgásbarna, apró pikkelyekben valószínűtlenül csillogó goldflusst, ami se nem nap, se nem kő, hanem egy üvegszerű műtermék, hasonlóan éjszakai párjához a kékes blauflusshoz. Népszerűségüket kétes származásuk mégsem csökkenti. Figyeljünk tehát! A természet ugyan meglepő dolgokra képes, de mindig gyanakodjunk, ha túl élénk színekkel vagy túlzott csillogással találkozunk. Kérdezzünk rá a származási helyre vagy az eredetre! Ha nem kapunk határozott választ, bátran vonjuk le a következtetést a forgalmazó szakmai felkészültségével kapcsolatban.

Fogjunk egy közkedvelt aranybarna, változatos talizmánkövet, a tigrisszemet és segítségével teremtsünk kapcsolatot a Nap és a Föld energiái között. A nap fényét a kezünkbe is vehetjük egy rutiltűs kvarc formájában, ahol a tűszerű, sárga titánásványok a hegyikristályba zárt sugarakat láttatják. Érzelmesebb megközelítésben pedig a szerelem nyilait őrizhetjük vagy ajándékozhatjuk kedvesünknek.

Naplemente után, egy hópehely obszidiánban akár a csillagos ég kiegyensúlyozó, megnyugtató látványát idézhetjük fel. A Hold sejtelmes fényeit pedig egy földpát ásványban, a holdkőben láthatjuk viszont. Ez a tisztánlátás és a telepátia egyik legfontosabb köve. Fontos szerepe van az érzelmek lecsillapításában és a férfi-női energiák kiegyensúlyozásában. Említést kell tennünk a gyakori, kékes árnyalatú hamisítványokról, holdkő utánzatokról, talán az lehet irányadó, hogy a valódiak árfekvése kiemelkedik az átlagos kövek közül.

Mándoki László
geológus

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!