Keresés
Close this search box.

Schüssler-sók

//

Dr. Schüssler szerint az egészség alappillére nem más, mint a jól működő sejtek. Megállapítása a XIX. században hangzott el, s lássunk csodát: manapság egyre inkább teret hódítanak a sejtközpontú gyógymódok, melyek szelíd gyógyulást ígérnek tetőtől talpig, hajtól körömig, testtől lélekig.

Dr. Schüssler német orvos 1873-ban kifejlesztett egy zseniális, igen egyszerű gyógymódot: a szervezetben – természetes körülmények között – előforduló 12 ásványi sóval végzett terápiát. A Schüssler-féle sók az élet szempontjából nélkülözhetetlenek, fontos alkotó elemei és energiaforrásai az emberi testnek. Elektrolitként működnek, tehát bioelektromos összeköttetést biztosítanak a sejtek között. A szervezet minden sejtjében, a vérben, a nyirokfolyadékban, az izmokban, a fogakban, az inakban és kötőszövetekben egyaránt megtalálhatók. Alapvetően befolyásolják, szabályozzák hormonrendszerünk és anyagcsere-folyamataink működését, a lelki, pszichés funkciókat.

A Schüssler-só alapfilozófiája:

A ma embere – életvitelének köszönhetően – egyre inkább ki van téve az egyes ásványok és nyomelemek hiányának. Minden heveny vagy idült idegi, lelki vagy testi betegség, megerőltetés, stressz megterheli a szervezetet, és felborítja annak elektrolit-egyensúlyát, ami előbb-utóbb bizonyos ásványi sók hiányához vezet. Hasonló hatása van a helytelen életmódnak, az egészségtelen táplálkozási szokásoknak is. Legtöbbször nem az a baj, hogy az egyén táplálékával nem visz be szervezetébe elegendő ásványi sót, hanem hogy a szervezet nem képes azt a sejtekbe beépíteni. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy még nagyobb adagban tömjük az emberekbe például a magnéziumot vagy a vasat (hiszen ez plusz megterhelést jelent), hanem a szervezetet kell képessé tenni arra, hogy be tudja építeni az adott anyagot sejtszinten.

A Schüssler-sók homeopatikus adagolásával a sejtek ásványi anyag háztartása – információs szinten is – helyrebillen (ugyanez kevéssé érhető el tömény ásványi anyag készítményekkel). Javul a vér összetétele, a sejtek anyagcseréje, a folyadék-háztartás, a kötőszövetekből könnyebben távoznak a salakanyagok, a sejtek és az idegrendszer működése is harmonikusabbá válik.

A homeopátiás hígításnak köszönhetően a sók „finom információi” már a szájban, a nyálkahártyán keresztül azonnal felszívódnak a véráramba, bekerülnek az információs rendszerbe, amelyen át eljutnak minden sejthez. Ez a módszer, hatékonyságának, egyszerűségének és olcsóságának köszönhetően nagy népszerűségre tehetne szert.

Például a Silícea – a szilícium homeopátiás készítménye – ellenállóbbá teszi idegrendszerünket a kellemetlen, zavaró ingerekkel szemben. „Felszívja” a gyulladásos folyamatokat. Bőrre, fogakra, a hajra és körmökre gyakorolt hatásai miatt szépítőszerként is ismerik. Elsavasodás, reuma, orrvérzés esetén is segít. Lelki, szellemi szinten rendező hatású szer, ezért ajánlott a szétszórt, feledékenységre hajlamos, illetve koncentráció-zavarokkal küszködő embereknek.

A Natrium phosphoricum savakat semlegesítő, lebontó hatású anyag, amely hat a vese- és epehomokra, illetve serkenti az anyagcsere-folyamatokat. Alkalmas a gyomorégés, túlsavasodás, reuma, köszvény és más ízületi megbetegedések, zsíros arcbőr és haj, valamint az összes, elsavasodásra visszavezethető megbetegedés kezelésére.

A tünetek alapos feltérképezése alapján nagy hozzáértéssel meg lehet keresni, hogy melyik sót, milyen hígításban érdemes alkalmazni, több lehetőség közül azonban nehéz biztonságosan választani, így a hatás esetenként elmaradhat.

Schüssler-sók és számítógép

Nagy biztonsággal segíthet a választásban a CORE komputeres biofizikai állapotfelmérő rendszer, amely a XXI. század legmodernebb – fájdalommentes és gyors – elemző és kezelő készüléke. Segítségével az egyén számára legtökéletesebb Schüssler-só meghatározásával és kombinált alkalmazásával rövid idő alatt jelentős eredményeket érhetünk el.

A hozzám fordulók személyre szabott terápiájában gyakran és sikeresen alkalmazom a Schüssler-sókat. Tudjuk, hogy a fejbőr és a haj panaszai esetén a terápiának az egész szervezetet, az energiarendszert és a lelket is érintenie kell. A Schüssler-sókkal a bajok igazi gyökeréig hatolunk, és oki terápiával szüntetjük meg a panaszokat.

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász, skalpdiagnoszta, természetgyógyász
Nice Hajgyógyászat 06-20/9640-830

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!